Crne prognoze Billa Gatesa: Amerikanci bi do kraja života trebali biti pod epidemiološkim mjerama

Crne prognoze Billa Gatesa: Amerikanci bi do kraja života trebali biti pod epidemiološkim mjerama

Jedini način da se u potpunosti vratimo u normalu jest da imamo možda ne prvu generaciju cjepiva, nego superučinkovito cjepivo koje će uzimati puno ljudi te da bolest globalno eliminiramo, rekao je Bill Gates u nedjelju u intervjuu za NBC.

Tek tada napokon možemo rješavati probleme koji su nastali tijekom pandemije, u obrazovanju i mentalnom zdravlju te početi povratak na staro na pozitivan način, dodao je Gates. Prema tom visokom standardu koji je postavio Gates, Amerikanci (a zapravo i većina svijeta) trebali bi godinama ili čak do kraja života živjeti pod epidemiološkim mjerama poput socijalnog distanciranja i drugih ograničenja, javlja Večernji list.

Novo Gatesovo predviđanje zapravo je tmurnije od onog koje je dao za Fox u rujnu, kad je rekao da bi se uz napredak cjepiva život mogao vratiti u normalu do ljeta 2021. godine kada bi po hitnom postupku trebala biti odobrena prva generacija cjepiva. Nije štedio kritike na račun načina na koji SAD rješava problem epidemije novog koronavirusa te je mjere koje se provode u njegovoj zemlji nazvao jednim od najgorih u svijetu. Kao jedinu donekle pozitivnu stvar smatra agresivne napore Trumpove administracije prema razvoju cjepiva.

Foto: STEPHANIE LECOCQ/EPA/Hina