Tomašević šokiran reakcijom ministra Beroša koji se nije zaustavio: To ne mogu razumjeti

Tomašević šokiran reakcijom ministra Beroša koji se nije zaustavio: To ne mogu razumjeti

Saborski zastupnik Zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru Tomislav Tomašević u razgovoru s našim reporterom Elvirom Mešanovićem komentirao je zatvaranje Markova trga, kao i je li u cijelom slučaju napada na policajca bilo sigurnosnih propusta.

O zatvaranju Markova trga, Tomašević kaže da mu to nije drago vidjeti.

“Jer me podsjeća na ograde kada je bilo zabranjeno javno okupljanje, odnosno prosvjedi na Markovu trgu kad je HDZ uveo tu zabranu. Onda smo išli na ustavne tužbe i Ustavni sud je presudio da se mora moći prosvjedovati pred institucijama javne vlasti. Mislim da tu moramo naći neko rješenje koje u isto vrijeme poboljšava mjere sigurnosti, a s druge strane ne onemogućava daljnje prosvjede ispred institucija vlasti”, rekao je Tomašević, prenosi N1. 

Smatra da potpuno zatvaranje trga nije opcija.

“Ovo je, nadam se, privremena situacija. Mislim da se mogu poboljšati mjere sigurnosti i na način da se zabrani promet automobilima preko Markovog trga, posebice privatnim automobilima. Ja sam tu vidio svakakve scene. Ne samo da ljudi idu preko Markovog trga, a ne oko Sabora, nego čak i tu s lijeve strane trga prelaze brzinom od 60/70 kilometara na sat, tako da se svašta zbiva doista. Mislim da bi već to povećalo sigurnost”, kazao je.

O eventualnoj odgovornosti ministra Božinovića kaže kako nema dovoljno informacija da procjene koji su bili motivi.

“Treba vidjeti je li nakon performansa Sinčića učinjeno što je trebalo i imali tu odgovornosti ministra Božinovića. Ja bih povezao ovaj incident s onim koji smo imali u Splitu, tu je pitanje sigurnosti građana”, kazao je Tomašević.

Kratko je komentirao i činjenicu da ministar Beroš nije stao kad je prolazio automobilom pokraj ranjenog policajca. “Ja to ne mogu razumjeti na nikakvoj razini”, rekao je zaključno.

Foto: Damir Senčar/Hina