Čudna izjava Mire Kovača o Karamarku, Plenkoviću i HDZ-ovoj desnici: U kakvim je odnosima s bivšim predsjednikom HDZ-a?

Čudna izjava Mire Kovača  o Karamarku, Plenkoviću  i HDZ-ovoj desnici:  U kakvim je odnosima  s bivšim predsjednikom HDZ-a?

Gost intervjua tjedna Točke na tjedan je potencijalni kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač.

Prvo se osvrnuo na broj od nešto više od 10.500 potpisa koje treba skupiti za kandidaturu. Je li to previše?

“Ne opterećujem se time. Takvo je stanovnište, takva je odluka. Imat ćemo jak tim i ljude na terenu koje će sutra skrenuti skupljati potpise. Očekujem da ćemo vrlo brzo skupiti taj broj koji je potreban za kandidaturu”, kazao je Kovač.

Upitan hoće li proces biti pošten, kazao je: “Želim vjerovati da netko neće zloupotrijebiti bilo što u tom procesu. Imat ćemo na terenu svoje promatrače na svim razinama. Mislim da će to biti sve u redu, treba biti tu pošten. U ovoj fazi pretkampanje nije sve pošteno. Andrej Plenković bio je u Šibeniku na obljetnici HDZ-a, a ja sam čuo da sam tamo bio nepoželjan. Nisam bio pozvan ni tamo, nisam bio ni u Valpovo. Čujem da su eksplicitno govorili da se ne zove Miru Kovača koji je izabran u 9. izbornoj jedinici na obljetnicu stranke”.

Nije htio otrkiti tko su još kandidati za potpredsjednike u njegovom timu.

“Vrlo skoro ćete vidjeti tko će sve biti u našem timu. Gospodin Plenković ima svoj tim. On je stavio ljude koji nisu njegovi najbliži suradnici. Nema gospodina Jandrokovića nigdje, gospodina Božinovića – on je samo glasnogovornik kampanje. Ljude koji nisu iz njegove opcije. On želi stvoriti dojam da on tu desnicu mazi i pazi. To nije baš vjerodostojno Da je htio biti vjerodostojan, on je trebao gospodinu Karamarku ponuditi da bude njegov zamjenik na izborima u stranci. To bi bio pravi korak i pravi potez prema desnici u stranci”, rekao je Kovač.

Istaknuo je kako se Karmarko ima pravo kandididati na izborima u stranci, ali hoće li ići u kandidaturu, ne zna. “On je bio sa mnom u komunikaciji i on ima mogućnost biti u opciji za promjene. Očito da se još o tome nije izjasnio. Ljudi smatraju da bi Plenković htio od toga imati neki profit da se stvori zbrka u glavama ljudi”, rekao je Kovač.