Da je teško, teško je: Evo što je Pavičić-Vukičević rekla o poskupljenjima u gradu

Da je teško, teško je: Evo što je Pavičić-Vukičević rekla o poskupljenjima u gradu

Bio je to kolegijalan razgovor s naglaskom na financije, rekla je Jelena Pavičić Vukičević u razgovoru za N1 o samoj primopredaji vlasti Tomislavu Tomaševiću.

– Nakon izborne noći i proglašenja rezultata kad kao kolege sjednemo za isti stol tad se i sa moje strane očekuje otvoren razgovor i serviranje svih informacija koje mu mogu pomoći – rekla je. 

Bio je to kolegijalan razgovor s naglaskom na financije, rekla je Jelena Pavičić Vukičević u razgovoru za N1 o samoj primopredaji vlasti Tomislavu Tomaševiću.

– Nakon izborne noći i proglašenja rezultata kad kao kolege sjednemo za isti stol tad se i sa moje strane očekuje otvoren razgovor i serviranje svih informacija koje mu mogu pomoći – rekla je, prenosi 24sata

– Tu je najmanje članova Stranke rada i solidarnosti – kaže i dodaje da nije kadrovirao po tom principu. Na pitanje od 27 pročelnika tko je u stranci, kaže troje ili četvero. Ne očekuje probleme po tom pitanju.

– Svi smo mi legalisti i poštujemo slovo zakona i nitko se nema pravo danas drukčije ponašati – kaže. 

Na pitanje oko Slavka Kojića i njegovih izjava kaže da ih nije slušala te je nastavila s iznošenjem procesa izbora.

O financijama u gradu kaže:

– Radi se o tome da je do 2035. zaduženje grada oko 2 milijarde kuna, ali da uspijevamo svoje obveze financirati u skladu s dospijećem. Naravno da nakon protekle godine i početka ove, covid krize i potresa, i smanjenog gospodarskog rada i prihoda da smo se našli u teškoj situaciji, a spomenula bih i prekrajanje poreznog sustava, vi ste prisiljeni planirati proračun, a da ne znate kakvi će biti prihodi što se reflektira na izvršenje i bilancu. Lani smo završili u minusu od 90 milijuna kuna. Ponovit ću da je do 2035. zaduženje 2 milijarde. Zaduženje uvijek ide u suglasnosti s Ministarstvom financija  – kaže.

– Naša zaduženja prati revizija i revizorske kuće. Tu ne može biti nikakvih detalja. Izvješća su preko Fine objavljena, ali da je teško teško je  – kaže i na pitanje o poskupljenjima dodaje da ne bi išla u tom smjeru, što je rekao i Tomašević.

– Nije me začudilo, lijepo je što su to učinili za novoizabranog gradonačelnika, jer je on od danas gradonačelnik svih građana i mislim da ga je tako uprava i dočekala – kaže o pljesku za Tomaševića.

– Otvorila sam tu mogućnost 6+6 mjeseci kao dužnosnik – rekla je Pavičić Vukučević koja je, kaže, obavila nastupno predavanje za zvanje docenta, ali još nije odluča hoće li tamo nastaviti karijeru. 

Foto: Hina