Primopredaja: Miletić kaže da je Zoričiću lakše nego je bilo njemu 2006.

Primopredaja: Miletić kaže da je Zoričiću lakše nego je bilo njemu 2006.

Filip Zoričić je sada i službeno gradonačelnik Pule. Nakon što je u 9 sati došao na svoje novo radno mjesto, u 10 je održana primopredaja dužnosti.

Ili drugim riječima, Boris Miletić predao mu je funkciju koju je obnašao 15 godina. 

Dosadašnji pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić dočekao je Zoričića i njegove suradnike ispred Gradske palače. Primopredaja se odvila sat vremena kasnije u svečanoj sali za vjenčanja, piše glasistre.hr.

Prisutni su bili pročelnici, kao i dosadašnja dogradonačelnica Elena Puh Belci, koja je od Zoričića izgubila minule nedjelje u drugom krugu izbora. Uz Zoričića su bili dogradonačelnica Ivona Močenić te članice s liste Anja Ademi i Selma Ibrišagić.

“Zoričić ima puno bolju startnu poziciju od mene 2006. godine jer situacija nije bila kao što je danas. Bilo je tada više minusa nego pluseva”, rekao je Boris Miletić, dodavši da su novom gradonačelniku pripremili svu dokumentaciju, odnosno izvješća i projekte koji su ostvareni i koji su u pripremi. Ta izvješća ukoričili su u debelu knjigu.

Potom je čestitao Zoričiću i uslijedilo je rukovanje. Zoričić se zahvalio Miletiću na radu dugi niz godina.

“Sada moramo biti kooperativni, surađivati i biti na dispoziciji medijima. Posvetit ćemo se izvješću koje smo dobili od Miletića i vjerujem da ćemo na neki način surađivati s njim”, rekao je Zoričić. 

Nakon primopredaje u kafiću na Forumu dočekala ga je njegova ekipa, odnosno pojedinci s liste, od kojih su neki postali i novi gradski vijećnici. 

Foto: Hina