Dalija Orešković upozorava: Milanović je gori od Pernara, pokušava sakriti ključne probleme

Dalija Orešković upozorava: Milanović je gori od Pernara, pokušava sakriti ključne probleme

Dalija Orešković gostovala je u srijedu u Novom danu. Komentirala je, među ostalim, i izjavu predsjednika Republike koji je nju i Marijanu Puljak nazvao samodopadnima.

Podsjetimo, jučer je, upitan da komentira performans Marijane Puljak i Dalije Orešković, predsjednik države Zoran Milanović kazao: “To ću preskočiti, da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne dajem na važnosti”.

Orešković danas za Novi dan kaže: “Pa prije svega, što se tiče samog rad u Saboru kao instituciji, u nekoliko navrata sam ukazivala na to da Ustav ne funkcionira u onim ovlastima koje se dijele između Milanovića i predsjednika Vlade, kako u sukreiranju vanjske politike, tako i u zajedničkom usmjeravanju rada sigurnosnih službi.

Politički aktivizam, pa i performansi, su nešto što je sastavni dio političkog života i može se raditi vani, na ulicama”, kaže Dalija Orešković i dodaje:

“Ako govorimo o Pernaru, on je doista na jedan neprimjeren način pokušao ukazati na ključne i ozbiljne probleme ovog društva, za razliku od Milanovića koji kao predsjednik države na jedan krajnje neprimjeren način te ključne probleme ove države pokušava sakriti. Pa vas ja pitam što je gore?”

“A ako pričamo o onom šaljivom, pomalo i nakaradno dijelu načina izražavanja gosp. Pernara, usuđujem se tvrditi da ih je Zoran Milanović debelo nadmašio. Dovoljno je pogledati njegov posljednji istup u petak, u cjelini, sada da ne spominje sve, o King Kongu, upucanim lisicama, lavovima, o jednorozima koji su se mogli vidjeti u čuvenom Klubu i tri reptila. Meni se čini da je Zoran Milanović nadmašio sve što je Pernar ikada izgovorio, pa čak i da su mu vaši kolege iz News bara pisali scenarij, teško je zamisliti ovakvu maštovitost. Jednom predsjedniku države to sasvim sigurno ne služi na čast”, oštra je Orešković.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina