Dario Juričan ne može biti Milan Bandić: Zašto je ministar Malenica donio odluku koja ide u korist starom Bandiću

Dario Juričan ne može biti Milan Bandić: Zašto je ministar Malenica donio odluku koja ide u korist starom Bandiću

Ma kaj god! Fućka mi se. Neću s pikzibnerima gubiti vrijeme, poručio je prije točno mjesec dana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Novinari su ga pitali hoće li poduzeti bilo kakve pravne akcije protiv redatelja Darija Juričana koji je promijenio ime u Milan Bandić i krenuo u predsjedničku kampanju. Milan Bandić mlađi se zalaže za korupciju na svim razinama i obećava ju uvesti u Ustav. Među ostalim, slogani kampanje su: “Korupcija svima, a ne samo njima” ili “Što god vam ponude, ja nudim duplo”.

A starijem Milanu Bandiću se očito ne fućka jer je pokrenuo opsežnu pravnu bitku kako bi zaustavio svog imenjaka u kampanji. I u tome je uspio uz pomoć Ministarstva uprave koje vodi HDZ-ov Ivan Malenica. Ukratko, Ministarstvo je poništilo sva rješenja o promjeni imenu Juričanu. Danas je on opet Dario Juričan, a ako želi postati Milan Bandić, mora krenuti u postupak promjene imena od početka. Ali ovaj puta će u tom postupku sudjelovati i gradonačelnik Milan Bandić koji će osporavati tu promjenu imena, javljaju 24sata.
Juričan kaže da ipak ne odustaje.

– Promijenili smo ime kampanje u “Želim biti Milan Bandić predsjednik i ne odustajemo. Samovolja Bandića pokazuje da kampanja ide u dobrom pravcu i još jednom ga pozivam da prijeđe na svijetlu stranu korupcije – kaže Juričan.

Što se dogodilo? Milan Bandić je 2. listopada dobio od svog podređenog ureda za opću upravu rješenje da može biti stranka u postupku promjene imena Darija Juričana. Isti dan piše i Ministarstvu uprave da obnovi postupak promjene Juričanovog imena jer on kao Milan Bandić nije sudjelovao u tome. Ministarstvo uprave koje je već bilo odlučilo da nema baš nikakve prepreke da se Juričan zove Milan Bandić, ovaj puta zauzima drugačiji stav. Kaže da bi Bandić trebao sudjelovati u postupku promjene imena Darija Juričana. Zato poništava i svoje prijašnje rješenja i sve vraća na početak.

To su odlučili u samo sedam dana, dok su ranije Juričanovu žalbu razmatrali duže od mjesec dana. U svom odgovoru su nam naveli kako se sve stranke obraćaju Ministarstvu kada žele zaštiti svoj interes. Kažu i da nisu uopće bili upoznati s tim da je i Bandićev ured odobrio gradonačelniku da sudjeluje u postupku.

Foto: Daniel Kasap/Hina