Debakl u Zadru: “Suptilno” isisavanje novca poreznih obveznika ili organizacija spektakularnog koncerta?

Debakl u Zadru: “Suptilno” isisavanje novca poreznih obveznika ili organizacija spektakularnog koncerta?

Prodaja ulaznica za koncert Rite Ore, koji će se u petak, 30. kolovoza, održati u dvorani “Krešimir Ćosić” na Višnjiku u Zadru, ne ide baš najbolje, piše Dnevnik.hr.

Za 60-minutnu svirku u Zadru 27-godišnja pjevačica tražila 1,5 milijuna te da će koncert koji će uključivati i nastupe Franke Batelić i Domenice ukupno koštati oko tri milijuna kuna.

“Troškove koncerta i prihode objavit ćemo odmah nakon završetka koncerta. Imamo razgovore i sa sponzorima, potpisane sponzorske ugovore, vidjet ćemo kako ćemo proći sa ulaznicama”, rekao je Denis Karlović, direktor sportskog centra Višnjik.

“Same karte sigurno neće pokriti troškove koncerta, razgovaramo sa sponzorima. Ovakav koncert ovakve svjetske zvijezde ne može se dogoditi bez velike potpore kako grada Zadra, tako i Turističke zajednice.”

Međutim, iz Grada Zadra kažu da oni ne financiraju troškove organizacije koncerta već da su u projektu sudjelovali s 50 tisuća kuna koje su utrošene za financiranje promotivnih aktivnosti.

“Zbog čega bi lokalni šerifi trebali sebi šminku dizati na račun novaca poreznih obveznika dovodeći pomalo nebitne izvođače, dok su te novce mogli potrošiti na dovođenje pet domaćih pa bi vjerojatno imali isti broj publike. Ljudi bi popili više piva, imali bi veću zaradu na šanku. Tinejdžerska publika kakvu privlači Rita Ora vjerojatno će dovesti do situacije da će šankovi biti prazni”, komentirao je razvoj situacije za Dnevnik.hr glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Foto: Valentin Flauraud/Epa