DEBI IZ SNOVA: BBC proglasio Joška Gvardiola igračem utakmice. Statistika je čudesna

DEBI IZ SNOVA: BBC proglasio Joška Gvardiola igračem utakmice. Statistika  je čudesna

Joško Gvardiol osvojio je u srijedu u Pireju prvi trofej s Manchester Cityjem. Građani su uzeli europski Superkup nakon što su na jedanaesterce svladali Sevillu, a hrvatski reprezentativac po prvi put je započeo susret u početnoj postavi.

Na Etihad je hrvatski reprezentativac stigao prije tek 11 dana iz RB Leipziga.

– Osjećam se čudesno. Prva utakmica i prvi trofej. Nisam mogao zamisliti bolji početak, i mislim da je ovo tek prvi od mnogo naslova – izjavio je Gvardiol u razgovoru za klupsku televiziju.

Bio je to povijesni, prvi UEFA-in Superkup za City koji je prošle sezone u istanbulskom finalu nadvisio Inter i prvi put osvojio Ligu prvaka. Andalužani su posljednjih godina dominirali u Europskoj ligi, ali su ostali na tek jednom osvojenom Superkupu, javlja Jutarnji list.

– Naravno, puno je lakše igrati kad imaš tako sjajnog golmana. Svaki igrač ima svoje kvalitete, a najvažnije je da vjerujemo u sebe. Sretan sam da imam Edersona iza sebe.

Joško je novo lice u svlačionici, zasad se dobro uklopio, a s protokom vremena trebao bi biti sve bolji. Već protiv Seville bio je među najboljima, pa ga je tako BBC proglasio igračem utakmice.

– Osvojili smo prvi Superkup, znamo naše kvalitete, moramo biti koncentrirani na prvenstvo. Nova utakmica čeka nas već u subotu, moramo biti spremni.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Majka ubijenog Grka opisala što je razgovarala sa sinom kobnog dana, a njegov brat tvrdi: Mihalis je bio na kavi

– Svjesni smo da nemamo priliku svaki dan igrati za ovakav trofej. Imali smo priliku i iskoristili smo je. Znamo da postoji razlog zbog kojeg je Sevilla u finalu, ali i oni moraju znati naše kvalitete. Zaslužili smo i možemo slaviti – dodao je hrvatski branič.

Pohvalio je sjajne reakcije vratara Edersona koji je svojim obranama Građane držao u igri.

Statistika kaže da je imao ukupno 114 dodira, od čega 91 dodavanje, a njih čak 72 odigrano je na protivničkoj polovici. Točno je bilo njih 59.

Nadalje, čak devet puta je Gvardiol loptu unio loptu u trećinu terena koja pripada Sevilli, a imao je i tri ključna dodavanja, što bi bio sjajan podatak i za ofenzivnog veznjaka, a kamoli ne za čovjeka koji je, barem nominalno, stoper.

No mi smo sve to znali i prije, jer takav je i u hrvatskoj reprezentaciji, nogometaš koji se već na startu pokazao kao sjajno pojačanje za City.

Foto: Hina