Dijana Zadravec: Ravnatelj Vatavuk obmanjuje hrvatsku javnost i krši moja ustavna prava

Dijana Zadravec: Ravnatelj Vatavuk obmanjuje hrvatsku javnost i krši moja ustavna prava

Bivša predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec dobila je upozorenje pred otkaz.

Njezin nasljednik Zoran Vatavuk u priopćenju otkriva kako su Inspekcije Ministarstva zdravstva i HZZO-a, koje tu kliniku “češljaju” već tri tjedna, utvrdile da ondje zaposlenici nisu ni kršili zakon, ni zloupotrebljavali bolničke resurse, kako je to javno tvrdila Zadravec. Već upravo suprotno.

Navodi kako su se radnici koji su Kliniku napustili dok je ona njome Upravljala vratili na posao, te kako su se međuljudski odnosi bitno popravili.

Cijeli slučaj je za RTL komentirala Dijana Zadravec, koja se inače javila na natječaj za ravnateljicu klinike.

“Obmanjuju hrvatsku javnost. Čujem se redovito s kolegama s radiologije i nitko se nije vratio, dapače situaciju opisuju kao kaotičnu i neizdrživom od kad su mene nezakonito smijenili. To što mi zabranjuje Vatavuk govoriti o korupciji u javnosti je protivno Ustavu u članku 38. i predstavlja tešku zloupotrebu položaja. U strahu su i panici i žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice i dati nezakoniti otkaz i na taj način Radiologija postaje njihova samoposluga. Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u i inspekcijskom nadzoru Ministarstva”, kaže Zadravec za RTL.

Foto: Hina