Direktor Termi Tuhelj u jako nezgodnoj situaciji: Evo kako je pokušao opravdati veliki propust

Direktor Termi Tuhelj u jako nezgodnoj situaciji: Evo kako je pokušao opravdati veliki propust

Direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik za N1 je objasnio kako je došlo do nezgode u Termama u petak navečer.

Prema njegovim riječima dogodila se kemijska reakcija kada je dostavljač greškom usuo kiselinu u pogrešan spremnik. “Gosti su evakuirani, isključena je struja, a na kraju brzom reakcijom i zahvaljujući intervenciji zaposlenih, a kasnije i hitne, sve je dobro završilo”, rekao je Čretnik našoj Nikolini Matošević.

Na pitanje što u Termema misle napraviti s obzirom na to da je u pitanju prilično velik propust, Čretnik kaže kako s ovom dostavljačkom tvrtkom radi dugi niz godina, a ovo je prvi propust. “Prepustili smo nadležnim da provjere što se točno dogodilo. Priprema vode se radi stalno i ona je automatizirana, a ovo je bila samo dostava kemikalije u rezervoar iz kojeg se onda radi priprema vode. Kod te dostave se dogodila greška”, objašnjava.

Čretnik kaže kako svaki mjesec u Termama imaju evakuacijske vježbe. “Sad smo vidjeli da te vježbe imaju smisla, da su svi dobro odreagirali. I dalje i još više ćemo trenirati. Saune smo ispraznili za manje od dvije minute, a bazene u sljedećih pet. Stalno razgovaramo, još uvijek mislim da su Terme Tuhelj sigurno mjesto, što su i nadležne institucije potvrdile noćas oko tri, da su bazeni i saune sigurne”, kaže.

Čretnik smatra kako nije prerano za otvaranje Termi, koje su danas ponovno otvorene za posjetitelje. “Normalno je da smo odmah otvorili. Saune smo preventivno ostavili zatvorene još danas iako su i one sigurne pa ćemo ih sutra pustiti u rad”, zaključuje.

Foto: Screenshot