Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović pohvalila se “selfijem” s papom Franjom

Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović pohvalila se “selfijem” s papom Franjom

Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović boravi u Rimu i Vatikanu gdje je danas prisustvovala općoj audijenciji kod pape Franje. Na kraju se osobno susrela sa Svetim Ocem te mu uručila CD s koncerta ‘Progledaj srcem’ i u ime svih djelatnika Laudato TV-a zamolila ga da moli ‘za ovaj veliki Božji projekt našeg malog hrvatskog naroda’, stoji u priopćenju Laudato televizije.

– Ostanimo vjerni svetom Petru i njegovim nasljednicima i pronosimo mir i ljubav i jednostavno Budimo Božji – izjavila je Abramović.

U javljanju uživo rekla je kako je vrlo radosna te koliko je lijepo biti u središtu Rimokatoličke Crkve.
– U rimskim katakombama koje su bile svjedokom najtežih dana kršćanstva nađena je jedna svjetiljka na kojoj su bile urezane riječi: ‘Petar ne umire’. Nestalo je i moćnih dinastija svijeta i minula su silna kraljevstva na zemlji i prolaznost se zamjećuje svuda na svijetu, ali jedno ostaje neizmijenjeno do konca svijeta: to je institucija papinstva koja ostaje i pored tolikih prohujalih bura i oluja. Čovjeku se nehotice nameće pitanje: ‘Od kuda dolazi ta neslomljivost?’ Odgovor je u tome što iza te činjenice stoji svemogući Bog. Sin Božji obećao je svetom Petru u Cezareji Filipovoj: ‘Ti si Petar – Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.’ Kada ističemo svoju vjernost svetom Petru i njegovim nasljednicima s ponosom ističemo i ponovo obećavamo i prisežemo vjernost. To je i pitanje našeg obraza i časti, a Božja providnost bdije nad nasljednicima svetog Petra i to nitko ne može poreći – poručila je Abramović iz Vatikana.

Tijekom posjeta Rimu Abramović se susrela i s vlč. Robertom Barronom teologom, publicistom i urednikom emisije ‘Katoličanstvo’, posjetila je produkcijsku kuću Lux Video, Veleposlanstvo RH, Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima te dala intervju za Radio Vatikan, ističe se u priopćenju.