Dobra vijest za Mislava Kolakušića: Napao ga i Anto Nobilo

Dobra vijest za Mislava Kolakušića: Napao ga i Anto Nobilo

Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo poručio je u srijedu kako je razmislio i “bar za sada” ne ide u utrku za predsjednika republike te ostaje odvjetnikom.

“Nakon izlaska članka jučer u Nacionalu to me svi pitaju i mogu dati čvrstu izjavu, tako da nacija može odahnuti razmislio sam i ne idem u utrku, bar za sada”, kazao je Nobilo u RTL Direktu komentirajući najavu tog tjednika o njegovoj predsjedničkoj kandidaturi.

Potvrdio je međutim kako je na tu temu “imao neke razgovore s ljudima s lijevo-liberalnog krila”. “To je trebalo ostati kao privatni razgovor, ali kakva je ulica, izašlo je to negdje, novinari Nacionala su čuli, došli, pitali me. Ja sam priznao da sam razgovarao ali i da je to sve. Nakon toga, osim što sam malo ipak razmislio, nikakvu radnju nisam poduzeo. Dakle, ostajem odvjetnik”, poručio je Nobilo.

Dodao je međutim, kako ima ideje kako bi trebalo radikalno promijeniti hrvatski ustroj kako bi “od jedne stranačke, partijske države mogli stvoriti državu vladavine prava”.

Sa svojim razmišljanjima, kaže, nije na tragu razmišljanja predsjedničkog kandidata Mislava Kolakušića.

“U Hrvatskoj ljudi idu u politiku kako bi se malo potkožili. Naravno, imam ideje kako bi trebalo radikalno promijeniti hrvatski ustroj, kako bi od jedne stranačke države, partijske države, mogli stvoriti državu vladavine prava. Ali, gospodin Kolakušić i ja se razlikujemo jer razmišljam o konkretnim zakonskim formama, ne o revoluciji, ne o diktaturi i poslanicima u saboru koji svakih 10 sekundi dižu ruke da glasaju za neki zakon.Dakle, sve to ne može se napraviti s pozicije predsjednika. Nažalost, posljednja predsjednica je estradizirala tu funkciju. Možete li mene zamisliti kako se grlim sa sportašima ili da budem s njima u svlačionici? Ne mogu se zamisliti u toj situaciji, a ni na predsjedničkoj funkciji.”, rekao je Nobilo. Dodao je kako sebe ne bi mogao zamisliti u toj funkciji.

“S te funkcije ništa bitno u Hrvatskoj se ne bi moglo promijeniti. Stoga, nema smisla ulaziti u takvu trku”, zaključio je Nobilo.

Foto: Miljenko Klepac/Hina