Đoković priznao: Zaražen sam davao intervju i družio se s djecom. Prijeti mu pet godina zatvora

Đoković priznao: Zaražen sam davao intervju i družio se s djecom. Prijeti mu pet godina zatvora

Srpski tenisač odlučio je poslati priopćenje na Instagramu u kojem je priznao da je zaražen dao intervju za francuski L’Équipe.

Novak Đoković odlučio je poslati priopćenje na Instagramu u kojem je priznao da je zaražen dao intervju za francuski L’Équipe iako je znao da je pozitivan na koronavirus, prenosi Dnevnik.hr

Đoković je PCR test, prema dokumentu koji je dao Australcima, napravio 16. prosinca u poslijepodnevnim satima, a pozitivan nalaz stigao je isti dan. Dva dana kasnije dao je sporni intervju.

Srbin tvrdi da je za pozitivan test saznao tek nakon druženja s djecom, ali nakon toga je odlučio odraditi intervju i kaje se zbog te pogreške.

U velikom priznanju otkrio je da je njegov tim, a ne on, krivo ispunio obrazac za vizu gdje je označio da nije putovao u zadnjih 14 dana prije dolaska u Australiju, no snimljen je kako igra tenis u Marbelli (Španjolska). Nakon toga Đoković je bio na sudu, dobio je žalbu i sudac ga je pustio na slobodu, ali i dalje ga Australija može deportirati.

”Želim se pozabaviti stalnim dezinformacijama o svojim aktivnostima i prisustvu na događajima u prosincu prije mog pozitivnog PCR testa.

Ovo su dezinformacije koje je potrebno ispraviti, posebno u interesu ublažavanja šire zabrinutosti u zajednici zbog moje prisutnosti u Australiji, te radi rješavanja pitanja koja su vrlo štetna i koja se tiču moje obitelji.

Želim naglasiti da sam se jako trudio osigurati sigurnost svih. Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je objavljeno da je određeni broj ljudi bio pozitivan na Covid-19. Unatoč tome što nisam imao simptome Covida, 16. prosinca sam napravio brzi antigenski test koji je bio negativan, te sam iz opreza istog dana napravio i službeni i odobreni PCR test.
Sljedeći dan sam bio na teniskom događaju u Beogradu kako bih uručio nagrade djeci i napravio brzi antigenski test prije odlaska na događaj i bio je negativan. Bio sam asimptomatičan i osjećao sam se dobro, a obavijest o pozitivnom rezultatu PCR testa nisam dobio tek nakon tog događaja.

Sljedećeg dana, 18. prosinca, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio dugogodišnju obvezu za L’Equipe, imao sam intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve ostale događaje osim intervjua za L’Equipe.

Osjećao sam se dužnim otići i odraditi to za L’Equipe jer nisam želio iznevjeriti novinara, ali sam se pobrinuo da se društveno distanciram i nosim masku osim kada je moja fotografija snimljena.

Nakon intervjua otišao sam kući da se izoliram na potrebno razdoblje, razmislim, ovo je bila pogreška u prosuđivanju i prihvaćam da sam trebao odgoditi ovu obvezu oko intervjua.

Što se tiče moje putne deklaracije, to je podnio moj tim u moje ime kao što sam rekao imigracijskim službenicima po dolasku – i moj agent se iskreno ispričava zbog administrativne pogreške u označavanju netočnog polja o mom prethodnom putovanju prije dolaska u Australiju . Ovo je bila ljudska pogreška i sigurno ne namjerna.

Živimo u izazovnim vremenima u globalnoj pandemiji i ponekad se te greške mogu dogoditi. Danas je moj tim dao dodatne informacije australskoj vladi kako bi razjasnio ovo pitanje.

Iako sam smatrao da je važno riješiti i razjasniti dezinformacije, neću davati nikakve daljnje komentare iz najvećeg poštovanja prema australskoj vladi i njezinim vlastima i trenutnom procesu.

Uvijek je čast i privilegija igrati na Australian Openu. Australian Open je jako voljen od strane igrača, navijača i zajednice, ne samo u Viktoriji i Australiji, već i širom svijeta, a ja samo želim imati priliku natjecati se s najboljim igračima na svijetu”, napisao je Đoković.

Australski mediji sada pišu da je njihovo Ministarstvo unutarnjih poslova proširilo istragu protiv prvog tenisača svijeta, a prema njihovim zakonima prijeti mu pet godina zatvora, prenosi Večernji list.

Foto: Hina