Domovinac Stipo Mlinarić Ćipe okomio se na Đakića i Rehaka pa ustvrdio: U Kninu su opet barikade

Domovinac Stipo Mlinarić Ćipe okomio se na Đakića i Rehaka pa ustvrdio: U Kninu su opet barikade

Izaslanstvo Domovinskog pokreta obilježilo je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja” posjetom Kninu. Uoči početka središnje svečanosti medijima su se obratili predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborski zastupnik i član Odbora za ratne veterane Stipo Mlinarić Ćipe. S njima je bio i saborski zastupnik Daniel Spajić.

”Poruka svim hrvatskim braniteljima, čestitam njihov dan, ovo je veličanstven dan, jer je Hrvatska oslobođena od srbočetničke agresije, i tim ljudima koji su se borili veliko hvala!”, čestitao je na početku Stipo Mlinarić.

Na novinarsko pitanje Stjepi Bartulici kako gleda na ovogodišnju obljetnicu, on je odgovorio kako misli da je ovaj dan za Hrvatsku povijesni. Rekao je da obilježavamo jednu presudnu vojno-oslobodilačku akciju i da nas politika danas ne smije dijeliti.

”Prema tome, moja poruka je da je svima mjesto danas u Kninu”, naglasio je.

Stipo Mlinarić objasnio je potom zašto ne ide na službeno obilježavanje na stadion NK Dinara.

”Razlog su barikade opet postavljenje ovdje, da ljudi koji su se borili, 4. gardijska brigada, 7. gardijska brigada i ostale pričuvne brigade koje su oslobađale Knin ne mogu prisustvovati tome. Iz tog razloga neću otići na stadion. I mislim da nije primjereno, iako je Vukovarac, da danas na stadionu bude odabran Danijel Rehak, čovjek koji nema veze s Kninom i s Olujom, a da ne pričaju dečki iz 4. i 7. gardijske brigade koji su to oslobađali. To nije dobro, to se ne radi, tu se vidi ta manipulacija braniteljskim udrugama. Izvukli su gospodina Rehaka pošto je, kao Đakić, maltene doživotni predsjednik logoraša”, komentirao je Mlinarić.

Rekao je kako ga zanima hoće li se danas okrenuti prema premijeru i prema ministru Medvedu i reći: zašto nisu isplaćene ratne odštete ljudima koji su bili po logorima u Srbiji i Crnoj Gori, pa i u Kninu, Glini i ostalim zatvorima i logorima gdje su držani Hrvati?

”Trideset godina je prošlo od toga, od ’91. smo bili po logorima, a Hrvatska nije uputila službeno Srbiji zahtjev za odštetom logorašima. To Danijel Rehak danas neće reći. I to je problem, oni su htjeli nekoga tko će biti maltene poslušnik, nisu htjeli nekoga iz 4. i 7. gardijske brigade, koji bi rekao ono što mu je na srcu”, zaključio je Mlinarić. 

Foto: Hina