Škoro zaprijetio misterioznom borcu kojeg bodri plaćena publika: Sutra i ja ulazim u ring

Škoro zaprijetio misterioznom borcu kojeg bodri plaćena publika: Sutra i ja ulazim u ring

Nakon višednevne šutnje oglasio se bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Danas je četvrtak, 05. kolovoza 2021. godine – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Čestitam svim braniteljima, Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim žiteljima.

Čestitam i zahvaljujem na sreći da smo doživjeli ono što su snili i željeli naši predci. 💙🇭🇷Tome u čast, jutros sam sa suprugom otišao do križa na Mirogoju i zapalio svijeću.

Na današnji dan sam godinama imao koncerte i vrtile su se neke moje pjesme koje govore o vremenu u kojima se stvarala naša samostalna Hrvatska i o herojima tog vremena.

Šutio sam petnaest dana i gledao sa strane kako je u ringu samo jedan borac koji mi, bodren plaćenom publikom, opet pljuje u lice i vrijeđa dostojanstvo. Izdržao sam, kao i svaki put do sada, jer su mi uzor upravo ljudi koje danas slavimo. I njih su ti isti pljuvali, osuđivali, pribijali na stup srama i rugali im se, i nikom ništa. Istinu je moguće sakriti neko vrijeme, ali je ubiti ne može nitko.

U ovih petnaest dana, moj sin Matija i ja smo napisali pjesmu. Poklanjamo vam tekst u prigodi praznika.

Izdajnici i heroji

Pošten čovjek biti, ponos je i dika,a nema ništa gore, k’o kad majka rodi izdajnika.

Taj prevarit hoće i tuđeg i svoga,lagat’, otet’ drugom, jer on nema ni vjere ni Boga.

Ruke vodom pere, dok ga narod gleda,al’ izdajnik ne zna, da se obraz nikad oprati ne da.

Oduvijek je tako, to ne vrijedi kriti,i što veli Pjesnik: oduvijek je Hrvat tako teško biti

A heroja pronaći ćeš teško,on ne priča o djelima svojim.I upamti, reću ti još nešto,poznat ćeš ga u pjesmama mojimi po suzi iskrenoj,koja pada kada daje život svoj.

Danas slavimo, a sutra… Sutra je novi dan, sutra i ja ulazim u ring”, napisao je Škoro.

Na slici: Mario Radić i Miroslav Škoro