Domovinski pokret otvoreno podržava Festival slobode: Mi smo se od samog početka koronakrize protivili lockdownu

Domovinski pokret otvoreno podržava Festival slobode: Mi smo se od samog početka koronakrize protivili lockdownu

Domovinski pokret pozvao je građane da dođu na Festival slobode koji se održava u subotu. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Uz moderni konzervatizam, dosljedni suverenizam i jasan nacionalni smjer, u same temelje Domovinskog pokreta ugrađena je ideja slobodarstva. Samo slobodan čovjek je sretan čovjek, a hrvatski narod imao je prilike prije trideset godina spoznati što znači izboriti se za slobodu.

Vođeni primjerom hrvatskih branitelja, koji su u slobodu vjerovali i kada je Hrvatskoj prijetila, kako se govorilo, treća po snazi armija u Europi, tako i danas, kada su prijetnje (ne)vidljive, a možda čak i veće – ne treba gubiti vjeru. Domovinski pokret se jasno i nedvosmisleno zalaže za pravo svakog čovjeka na slobodno kretanje, slobodno disanje i slobodu izbora kod odluka koje imaju veze sa zdravljem svakog pojedinca. Naročito smo osjetljivi kada netko dira u prava roditelja da odlučuju o odgoju i zdravlju svoje djece.

Domovinski pokret se od samog početka koronakrize protivio lockdownu, bili smo skeptični glede promašenih i kontradiktornih odluka Nacionalnog stožera, a naši su se zastupnici odazvali i prvom zagrebačkom Festivalu slobode. Domovinski pokret protivi se cenzuri, a jedini konflikt koji smatramo društveno poželjnim je konflikt znanstvenih argumenata, jer je to jedini način da se prebrodi kriza i postigne napredak.

Cenzura u znanosti, cenzura na sveučilištu i cenzura medija nikada nisu donijele ništa dobro. Domovinski pokret protivi se segregaciji ljudi po bilo kakvoj osnovi i smatramo da je svaki totalitarizam loš za čovječanstvo. Da je bilo više hrabrosti i manje licemjerja u 20. stoljeću, uvjereni smo da bi se mnoge grozne tragedije izbjegle. Zato u 21. stoljeću, učeći iz pogrešaka u ne tako davnoj prošlosti, trebamo dići svoj glas protiv svakog oblika totalitarizma, uključujući i “novonormalni”.

Domovinski pokret, ne ulazeći u meritum međusobno suprotstavljenih znanstvenih pogleda na koronakrizu, ovim putem poziva članove i simpatizere da budu nazočni drugom po redu Festivalu slobode i apeliramo na dostojanstveno i mirno okupljanje na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, u subotu 18. rujna, u 15:00 sati. Pozivamo i sve druge građane Hrvatske, bez obzira slažu li se ili ne s nekim našim drukčijim političkim stavovima, da također izađu na Festival i pokažu da je sloboda vrijednost koja nas ne dijeli nego spaja, vrijednost koja je iznad svih nas. Bez politizacije, bez podjele na lijeve i desne, bez obzira je li netko liberal ili konzervativac, pozivamo sve ljude”, ističe Domovinski pokret.

Foto: Hina

Facebook Comments