Gordan Lauc: Sada me pandemijski marketing proglašava i homofobom

Gordan Lauc: Sada me pandemijski marketing proglašava i homofobom

Znanstvenik Gordan Lauc reagirao je na sve češće optužbe da je homofob. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Mislio sam ovo samo ignorirati, no kako vidim da se priča nastavlja moram reagirati, jer će još ispasti da nisam demantirao, što u nekim glavama znači da se prešutno slažem s time što su napisali.N isam homofob. U svojoj 30 godina dugoj akademskoj karijeri, što u Hrvatskoj, a što u inozemstvu, vrlo često sam komunicirao i surađivao s osobama različitih seksualnih orjentacija.

Da bilo koga doista brine jesam li ja možda homofob i da stvarno jesam, vrlo lako bi pronašli nekoga tko bi naveo poneki primjer mojih neprimjerenih izjava ili postupaka. No takvih primjera nema, jer niti svjedoka mojih neprimjerenih izjava ili postupaka prema osobama bilo kakve orijentacije, nacije, spola ili bilo čega drugog naprosto nema. Ja nikada ljude ne gledam kao pripadnike pojedine rase, nacije, razine obrazovanja, seksualne orjentacije ili nečega sličnog, pa se niti ne mogu naći u situaciji da sam homofob, rasist, seksist, ili nešto slično.

Za mene je svatko osoba sa svojim dobrim i lošim stranama, a “pripadanja” različitim “skupinama” kao karakteristika pojedine osobe i podijela na one koji su “naši” i one koji “nisu naši” je nešto što u mom mentalnom ustrojstvu naprosto ne postoji. Ako sam u određenoj situaciji neku homo ili heteroseksualnu osobu i kritizirao, to sigurno nije imalo veze s homo/hetero orjentacijom te osobe, budući da takve stvari mene uopće ne zanimaju.

Lauca je napao akademik Silobrčić

Do sada nisam tužio niti jedan medij, no slijedeći medij koji objavi naslov da sam ja homofob, bez da to podrži nekim konkretnim dokazom dobit će vrlo ozbiljnu tužbu kako od mene osobno, tako i od institucija koje predstavljam i koje se takvim naslovima također pokušavaju diskreditirati (pozivanje na nekakve portale koji su nešto napisali nije nikakva argumentacija i ne opravdava ovakve optužujuće naslove).

Ovo nema nikakve veze s homofobijom. Ja nisam homofob i to svi oni jako dobro znaju. Ovo je samo pokušaj pandemijskog marketinga da me koristeći notorne neistine pokuša ušutkati, jer svojim javim nastupima razotkrivam njihovu zlu mrežu koja držanjem svijeta u pandemijskom zatvoru pokušava industriji pandemije osigurani suludo visoke profite.Molim svoje FB prijatelje i pratitelje da ovaj demantij podijele kako ga vidjelo što više ljudi pa da ovo glupost mogu skinuti s dnevnog reda i baviti se važnijim stvarima”, ističe Lauc.

Foto: Hina

Facebook Comments