Donna Vekić imala je veliku krizu: Čak su je optuživali da je kriva za raspad braka poznatog tenisača s kojim je bila u vezi: To me jako pogodilo

Donna Vekić imala je veliku krizu: Čak su je optuživali da je kriva za raspad braka poznatog tenisača s kojim je bila u vezi: To me jako pogodilo

Trebalo je proći dvadeset godina da ponovno imamo tenisačicu koja igra u četvrtfinalu Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira u ovoj godini. Davne 2004. godine u četvrtfinalu je igrala Karolina Šprem, a danas će u četvrtfinalu travnatog terana u All England klubu igrati Donna Vekić i to protiv Novozelanđanke Sun Lu.

Donna je prvo s četiri godine krenula na gimnastiku, da bi u šestoj godini prvi put uzela reket u ruke. S devet godina već je bila u kampu Nicka Bollettierija na Floridi. Imala ej veliku pomoć obitelji, majke Brankice i oca Igora te pokojnog djeda Branka. Oduševila je pak teniski sivjet kada je sa samo 16 godina ušla u profesionalne vode. Te 2012. godine bila je istinska senzacija svjetskog tenisa jer je na svom prvom profesionalnom turniru (WTA Taškent) ušla u finale! To nije sve jer je sa 17 godina, 2014., i osvojila svoj prvi turnir, WTA Kuala Lumpur. Već u prvoj godini ušla je među prvih 100 tenisačica na svjetskoj rang listi. Sredinom 2013. godine bila je 62. na svijetu, najmlađa među top 100. Činilo se kako joj je put prema samom vrhu zajamčen, samo joj je nebo bilo granica, piše Večernji list.

 Nije mi cilj biti najbolja juniorka na svijetu. Nije mi cilj biti u top 10 seniorki na svijetu, takve stvari nisu nemoguće misije, mene zanima samo jedno – želim biti broj jedan na svijetu – samouvjereno je najavljivala Donna Vekić te je tada kao 16-godišnjakinja sa svojim tadašnjim trenerom, Englezom Davidom Felgateom, završila na naslovnici londonskog Timesa! Povod je bio finale u Taškentu. Njezin prvi profesionalni turnir i prvi finale. Koji je izgubila. Suze nije skrivala…

– Suze su samo jedan od načina na koji se ljutnja i žalost mogu izraziti. Kao što si radostan nakon pobjede, tako trebaš biti ljut i žalostan nakon poraza. Ali ne dugo – rekla je tada Donna.

Uslijedila je kriza te godine lutanja. Bila je Donna Vekić stalno između 60. i 110. mjesta na ljestvici WTA, teško je povezivala dva ili tri dobra meča, a u jednom trenutku pala je i na 177. mjesto u poretku najboljih svjetskih tenisačica. Povremeni bljeskovi na turnirima davali su nadu, ali kriza je predugo trajala. Toliko da su je neki već i otpisali i predviđali joj kraj karijere.

– Prevelika očekivanja u tinejdžerskim godinama bila su pretežak teret. ‘Očekivanja od drugih, ali najviše zapravo od sebe same. Očekivala sam da ću ponovno igrati finala, da ću biti u top 50… Ali nije išlo tako i trebalo je još dosta godina da se razvijem, a zapravo se još uvijek nisam razvila i barem se nadam da sam daleko od svoga limita. Imam još jako puno prostora za napredovanje. Ali kad sam imala 16 godina, to mi je bilo teško shvatiti. No imala sam oko sebe roditelje i tim koji je vjerovao u mene i znao put – rekla je tada Donna.

Vrhunac krize rezultata bio je negdje sredinom 2016. godine – nanizala je 14 poraza i bila vrlo blizu toga da sruši još jedan rekord. Ali onaj negativan. No izvukla se, a sve se prelomilo pobjedom protiv danas umirovljene Ane Ivanović. Činjenica je da u posljednjih nekoliko godina Donna igra sjajan tenis, na pragu je ulaska među prvih trideset igračica. Trenutno je na 37. mjestu, ali će sigurno napravit veliki pomak nakon ovog sjajnog rezultata na Wimbledonu. Vekić je za plasman u četvrtfinale travnatog Grand Slama zaradila 444 tisuće eura. Ako se probije do polufinala ima zagarantiranih 846 tisuća. Osvajačici Wimbledona ide 3,2 milijuna, a gubitnici u finalu 1,66 milijuna eura.

Donna Vekić je bila četiri godine u vezi sa Stanislasom Wawrinkom

Donna Vekić je bila na vrhuncu teniske krize u trenutku kada je bila u ljubavnoj veze sa poznatim švicarskim tenisačem Stanislasom Warwinkom.

Podsjtimo, Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka (38) razveo se od supruge Ilham 2015. nakon gotovo šest godina braka, tijekom kojeg su dobili kćer Alexiju (13). Skupa su bili deset godina, a nakon što su se razišli, Ilham nije imala previše lijepih riječi za tenisača. Govorila je da su prekinuli zbog njegove pretjerane ‘želje za slobodnom’ te da je stalno lagao i izdao je više puta pa nije imala povjerenja u njega. 

Nedugo nakon razvoda krenule su priče kako je pravi razlog rastave nova ljubav. Švicarski mediji pisali su da je Stanislas stupio u novu vezu i to s poznatom Hrvaticom. U pitanju je bila Donna Vekić (27), mlađahna tenisačica iz Osijeka. U vezi su bili od 2015., što je ista godina kad se razveo pa su zato mnogi pomislili da je Donna kriva za razvod, piše Story.hr.

‘Teško da bi se moglo reći da je naša veza bila tajna. Svi ljudi oko nas, mislim, oni iz tenisa, znali su da smo Wawrinka i ja par, pa je bilo pitanje vremena kada će to izaći na vidjelo. Danas, kada se osvrnem na to razdoblje, moram priznati da je bilo teško. Svakome je teško preboljeti raskid veze, pogotovo ako je to vaša prva važnija veza, a sve se odvija pod povećalom javnosti. Najviše me boljelo to što se izvrtala istina i pisalo da sam ja kriva za raspad njegova braka, što je miljama daleko od istine’, ispričala je Vekić za Cosmopolitan.

Nakon toga se tenisačicu povezivalo s Bornom Ćorićem, kao i Dinamovim nogometašem Brunom Petkovićem, koji je prije dvije godine dobio sina Adriana s Ivom Šarić. ‘To je privatni život. Istina je da se mi najviše družimo, najbolje se slažemo jer imamo isti posao i najbolje se razumijemo‘, rekla je Donna za RTL Exkluziv nakon što je viđena s Brunom na zagrebačkom adventu.