Donosimo popis generala koji su izbacili Ljubu Ćesića Rojsa: On za sve optužuje “Sovu”

Donosimo popis generala koji su izbacili  Ljubu Ćesića Rojsa: On za sve optužuje “Sovu”

Hrvatski generalski zbor izbacio je generala Ljubu Ćesića Rojsa iz svog članstva. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) je na izvanrednoj sjednici održanoj 16. lipnja 2023. godine većinom glasova donio slijedeću odluku:

Kršenjem načela o rješavanju nezadovoljstva radom HGZ-a ili prijepora pri zauzimanju stajališta i donošenju odluka prije svega na tijelima HGZ, a kojeg je temeljem Kodeksa HGZ-a obvezan pridržavati se svaki član HGZ-a te nepoštivanjem zaključka Upravnog odbora HGZ-a od 13. lipnja 2023. godine, Ljubo Ćesić je svojim ponovljenim neutemeljenim izjavama u javnosti prouzročio teške posljedice po ugled i interes HGZ-a. Iz tih razloga, Upravni odbor, a temeljem odredbi Statuta Hrvatskog generalskog zbora, donosi odluku o prestanku članstva Ljube Ćesića u Hrvatskom generalskom zboru.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a stupanjem iste na snagu, Ljubi Ćesiću prestaju sva prava, dužnosti i obveze koje proizlaze iz članstva u HGZ-u. Od 19 članova Upravnog odbora sjednici je nazočilo njih 14 čime je ispunjen statutarni uvjet pravovaljanosti za donošenje odluka, a za odluku o prestanku članstva glasovalo je 10 članova, 2 su bila protiv i 2 su bila suzdržana.

Upravni odbor ponovno naglašava kako je ukupna situacija u Hrvatskom generalskom zboru stabilna i nastavlja se odlučno djelovati poštujući Statut, Kodeks i odluke Upravnog odbora, a prema prihvaćenim planovima rada. Uvažavajući pravo na drugačije mišljenje i poštivanje mišljenja drugih, ali ne prihvaćajući anarhiju i nepridržavanje vlastitih propisa, Hrvatski generalski zbor će se i nadalje boriti za međusobne odnose utemeljene na međusobnom uvažavanju i poštovanju, solidarnosti, kolegijalnosti, međusobnoj toleranciji i povjerenju, istinitosti, prijateljstvu i odanosti kako u djelovanju unutar HGZ tako i izvan njega”, ističe u priopćenju Hrvatski generalski zbor.

Kako neslužbeno doznajemo za izbacivanje Rojsa iz HGZ a su glasovali: Krešić, Kruljac, Tomičić, Peternel, Štimac, Dumančić,Blaškić, Bobetko, Tomašević i Dujmović dok su Rojs i Galić bili protiv a Bajan i Andabak suzdržani.Nije bilo rasprave o ovom prijedlogu, a sjednica je završila za rekodrnih 14 minuta. General Ljubo Ćesić Rojs je uvjeren da iza ovo odluke stoji Vladimir Šeks.

” Cijelu Akciju vodi Vladimir Šesks Sova”, rekao je general Rojs za Teleskop. Na naše pitanje je li jedan od razlog za nejgovo izbacivanje bio i dobar odnos koji je uspostavio s presjednikom Milanovićem, Rojs je odgovorio niječno. Za sada misli da ni Plenković nema veza s ovom akcijom Hrvatskog generalskog zbora.

Foto: Hina