Dostavljač nastradao jer je nosio majicu s likom Miše Kovača: Je li u pozadini sukob Funcuta i Torcide?

Dostavljač nastradao jer je nosio majicu s likom Miše Kovača: Je li u pozadini sukob Funcuta i Torcide?

Nasilju povezanom s navijačima sportskih klubova i pretežnom mladim osobama željnima potpuno neprihvatljive generacijske “samopromocije” očito nema kraja.

Najnoviji napad dogodio se jutros, oko 7.30 sati, u središtu Šibenika, ispred prodavaonice trgovačkog lanca “Studenac” u Ulici kralja Tomislava, popularnoj Kalelargi. Kako neslužbeno doznajemo, na 58-godišnjeg radnika tvrtke “Atlantic trade” koji je u tom trenutku obavljao dostavu proizvoda u dućan, nasrnula su dvojica mladića.

Povod njihova sumanutog čina bila je, ispostavilo se, odjeća koju je nosio nesretni dostavljač. Naime, to je bila bijela majica s likom Miše Kovača, koja je dio službenih Hajdukovih suvenira. Momci su nasrnuli na radnika, skinuli mu i iskidali majicu, a zatim su ga napali i ozlijedili lancem koji je bio povodac psa kojeg su vodili, javlja Slobodna Dalmacija.

Jesu li napadači ujedno i članovi šibenske navijačke skupine Funcuti, koja, blago rečeno, ne njeguje prijateljske odnose sa splitskom Torcidom, ili su samo “usijane glave” okružene takvim miljeom, najmanje je bitno. Da ni ne spominjemo notornu činjenicu da je Mišo Kovač rođeni Šibenčanin koji je io i ostao vjeran svom gradu.

Ozlijeđeni čovjek prevezen je u šibensku bolnicu gdje mu se pruža medicinska pomoć, a kako doznajemo, u tijeku je policijski očevid na mjestu napada. Policajcima bi mogle pomoći nadzorne kamere koje su postavljene oko prodavaonice.

Foto: Screenshot