Dragan Primorac: Kako smo otkrili da je Cro Cop imao moždani udar

Dragan Primorac: Kako smo otkrili da je Cro Cop imao moždani udar

Nakon što se onesvijestio na treningu, a potom došao k sebi, prijatelji su Mirka Filipovića odvezli u Specijalnu bolnicu Sveta Katarina u Zabok gdje ga je osobno dočekao prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

Nakon što se onesvijestio na treningu, a potom došao k sebi, prijatelji su Mirka Filipovića odvezli u Specijalnu bolnicu Sveta Katarina u Zabok gdje ga je osobno dočekao prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice, piše Večernji list.

– Kada me je Mirko nazvao i kazao da je izgubio svijest, rekao sam mu da odmah dođe do nas. On se toliko dobro držao da bi ga svatko tko ga ne poznaje nakon kraćeg pregleda poslao kući. Meni je usprkos svemu toga jutra Mirko izgledao drugačije, a prisjetio sam se da je prošle godine bio kod nas radi tromboze u potkoljenici. Naši inženjeri medicinske radiologije Krunoslav Štefančić i Davor Fekeža napravili su magnetsku rezonanciju glave i prvi primijetili promjene, a s kolegama doc. dr. Igorom Borićem i dr. Tomislavom Pavlovićem očitao sam nalaz i svi smo se nemalo iznenadili kad smo vidjeli ishemijsku promjenu jednog djela mozga.

Odmah potom, profesor Primorac nazvao je pročelnika Zavoda za neurologiju Kliničke bolnice Dubrava prof. dr. sc. Silvija Bašića, najavio dolazak Cro Copa i prijatelji su Mirka odvezli u KB Dubrava. Prof. Primorac je putem s njim bio u stalnom kontaktu kako bi se uvjerio da se klinička slika ne pogoršava, a u tim je uključio i specijalistu kardiologije dr.sc. Jasminu Ćatić koja je ordinirala angiografiju. Nedugo nakon toga radiolog dr.sc. Špero je napravila angiografiju.

Foto: Siniša Kalajdžija/Hina