Drago Celizić otvorio dušu: Zašto mi je teta Milka ostavila kuću i pola milijuna eura

Drago Celizić otvorio dušu: Zašto mi je teta Milka ostavila kuću i pola milijuna eura

– Osjećam se kao što se nikad u životu nisam osjećao! Ja sam ocrnjen, što sam ja? Gangster? – kaže nam poznati HRT-ov voditelj Drago Celizić koji od petka jedva može oka sklopiti.

Nakon što je portal Istra24 objavio priču kako je izgubio spor na osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju, kojeg je 2007. godine potpisao sa sada već pokojnom Milkom Vukelić iz Pule, Celiziću telefon ne prestaje zvoniti. Sud je, naime, 13. ožujka ove godine donio nepravomoćnu presudu kojom se utvrđuje da je taj ugovor ništetan.

– Pod strašnim smo stresom, i supruga i ja. Žena mi plače, ne možemo doći k sebi od svega. Naravno da te kude oni koji te ne znaju, pa govore kakav je to čovjek, kako je mogao staricu prevariti, uzeti joj sve to… To je strašno! Ne mogu vam opisati kroz kakav linč trenutno prolazim. To je takva nepravda… Nikad se u životu nisam osjećao ovako jadno! – gotovo kroz suze nam priča veteran našeg javnog servisa koji je dugi niz godina vodio emisiju religijskog programa HRT-a Mir i dobro, u paru sa Željkom Fattorini i emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

Dugo je bio i spiker na Prisavlju posuđujući glas u dokumentarcima, da bi se nakon umirovljenja ponovno vratio na male ekrane u emisiji Zlatna liga, koja se trenutno emitira tri puta tjedno, piše Slobodna Dalmacija.

– Živim dovoljno dugo i htio bih još relativno proživjeti, kako se kaže. Živio sam aktivno, ali u duši, to znaju svi moji prijatelji, teško je govoriti o sebi kakav si čovjek, ali nikad nikome ne bih u životu namjerno učinio neko zlo. Bilo kakvo! Baš naprotiv, jer sam taj koji je pomagao drugima, čak više nego sebi – priča Celizić, otac dvoje djece i djed četvero unučadi, još uvijek pod šokom što cijela Hrvatska bruji o tome kako je navodno prevario staricu.

Afera kroz koju prolazi, nešto je najgore što mu se ikad dogodilo u životu, ali uvjeren je, pravdu će dokazati.

– Nisam imao snage pročitati nijedan portal, ništa, zvali su me prijatelji koji su supruzi i meni dali podršku, znaju kakvi smo, i znaju cijelu tu situaciju. Do trenutka kad su me mediji obavijestili o novoj presudi nisam uopće znao što se zbiva. Zašto? Kako?

Jer sve je tu čisto i ide u prilog meni. Znam da sam javna osoba i ne želim ništa skrivati. To je objavljeno isključivo s tendencijom i namjerom da me se oblati s druge strane i stavi mrlja na moju dugogodišnju karijeru. Pitam se zašto to nije objavljeno kad je donesena prvostupanjska presuda u moju korist? Stopostotno i bez negativnih konotacija. Donesena je presuda u moju korist i naravno, da se druga strana bunila – tvrdi voditelj.

Podsjetimo, portal Istra24 piše kako je nepuna tri mjeseca od potpisivanja spornog ugovora, točnije 26. prosinca 2007. godine, Milka Vukelić preminula, a Drago Celizić se potom upisuje kao vlasnik vrijedne nekretnine u Puli koju nasljeđuje na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju. Radi se o kući od 178 kvadrata i dvorištu od 453 kvadrata u pulskom naselju Dolinka. Osim nekretnina, Milka Vukelić na svojim je računima nakon smrti ostavila i 500 tisuća eura.

Tužbu protiv Celizića pokrenula je nećakinja pokojne Vukelić, Marija Askar, koja živi u Egiptu tvrdeći da u trenutku potpisivanja ugovora, Vukelić “nije bila prisebna i sposobna za rasuđivanje zbog izrazito lošeg zdravstvenog stanja”. U prilog tome, navodi se u tužbi, pokojna Milka niti nije mogla razumjeti značaj i pravne posljedice ugovora kojeg je s Celizićem potpisala davne 2007.

Općinski sud u Puli je 30. lipnja 2015. godine donio presudu kojem je u cijelosti odbijen tužbeni zahtjev Milkine nećakinje. Potom se slučaj prebacuje na Županijski sud u Puli koji sve ponovno vraća na Općinski sud u Puli na dopunu određene točke. Iako je pulski sud 2015. godine tužbu odbacio, prije nekoliko dana donosi nepravomoćnu presudu kojom se utvrđuje da je ugovor o doživotnom uzdržavanju bio ništetan.

– Moja pokojna majka je bila prijateljica gospođe Milke. Preminula je dvije godine prije nje. Mi smo se poznavali više od 20 godina, bili smo poput obitelji, Milka mi je uvijek govorila da sam joj poput sina. Nije imala djece, samo sestru i supruga, radila je u Njemačkoj i svako ljeto bi došla na more onda kad bi i mi bili tamo.

Foto: Hina