DRAMA NA PLANINI: Spašena Hrvatica koja se zaglavila na stijenema surovog Veleža

DRAMA NA PLANINI: Spašena Hrvatica koja se zaglavila na stijenema surovog Veleža

Hrvatica koja se jučer zaglavila na stijenama planine Velež spasili su pripadnici GSS Mostar i ona je prebačena u mostarsku bolnicu, potvrđeno je za Klix.ba. “Mi silazimo, ona je prebačena u bolnicu i nemamo daljnje informacije”, rekli su rano jutros iz mostarske Gorske službe spašavanja.

“Sve je završeno, spašena je. Prebačena u bolnicu. GSS je nju uspio sustići sinoć niz stijenu i helikopter EUFOR-a ju je pokupio u 01:20 sati”, rečeno je jutros iz Gorske službe spašavanja Mostar za portal Avaz.

Podsjetimo, od kasnih popodnevnih sati jučer trajala je akcija spašavanja ozlijeđene hrvatske planinarke koja je zapela na na litici visokoj 400 metara na planini Velež kod Mostara što je iznimno otežavalo napore spasitelja da joj pomognu. Mediji iz Republike Srpske navode da je s njom bila i jedna muška osoba, prenosi Večernji list.

Hrvatica je ozlijeđena, te se nalazi na litici visokoj 400 metara. Kasnije popodne u akciju se uključio helikopter EUFOR-a, a na terenu je bilo čak 80 pripadnika Gorske službe spašavanja. Jučer, tijekom dana helikopter iz Republike Srpske u dvadeset je navrata pokušao prići planinarima, ali nije uspio.

Pripadnici Helikopterskog servisa ni nakon 20 naleta nisu mogli prići ni blizu ozlijeđenoj planinarki”, izjavio je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

“Poletjeli smo oko 17 sati iz Banje Luke. Imamo informacije da je državljanka Hrvatske ozlijeđena na stijenama na planini Velež i da ima ozljede ruke i grudnog koša. Imamo sa sobom medicinsku opremu i liječnika i pokušat ćemo je izvući i transportirati prema nekom medicinskom centru u zavisnosti od ozljeda”, rekao je Kusturić.

“Dali smo sve od sebe, napravili više od 20 naleta, ali ne može se prići. To su vertikalne stijene. Nigdje ni blizu nismo mogli prići. Imao sam mnogo akcija i uvijek nastojim dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa učiniti”, rekao je Kusturić

Foto: Screenshot/Društvene mreže