Drama u zagrebačkom Poglavarstvu: Upao čovjek radi prosvjeda, a onda ga zaštitar zaključao

Drama u zagrebačkom Poglavarstvu: Upao čovjek radi prosvjeda, a onda ga zaštitar zaključao

U zagrebačkom Gradskom poglavarstvu odvijala se sinoć prava drama. U predvorju poglavarstva prosvjeduje muškarac. Kako smo doznali radi se o Marku Bonifačiću, bivšem suradniku Hrvatskog helsinškog odbora.

Bonfačić navodno prosvjeduje jer mu prijete u Hostelu Arena gdje je smješten kao stradalnik zagrebačkog potresa. Od zagrebačkog gradonačlenika Tomislava Tomaševića traži da mu pruži sigurnost ili da mu osigura drugi smještaj.

Bonifačića smo nazvali telefonski i kratko nam je rekao da mu je prazna baterija na mobitelu i da ne može puno pričati.

“Prosvjedujem, kao što je i Tomašević. Tu sam u foajeu, nisam uhapšen”, rekao je u kratkom razgovoru, javlja RTL.

Večeras smo otišli do Gradskog poglavarstva gdje smo gospodina Bonifačića zatekli zaključanog u predvorju. Prva klizna vrata bila su zaključana, a s druge strane su iza stakla porte sjedili zaštitar i portir. Bonifačić je šetao gore dolje po predvorju, pokušao nam je pristupiti, no kada se približio, portir je zatvorio i druga klizna vrata tako da ga nismo mogli dobro čuti.

U jednom se trenutku zaderao “moram braniti poziciju”, te je odšetao nazad.

Živopisna biografija

Inače, Marko Bonifačić iza sebe ima prilično živopisnu biografiju. Od 1986. do 1990. obnašao je dužnost javnog pravobranitelja Općine Zelina, Dugog Sela i Općine Trešnjevka, a do 1992. bio je zamjenik gradskog pravobranitelja Grada Zagreba.

U svojoj biografiji navodi kako je od 1991. do 1993. bio branitelj u Domovinskom ratu.

Od 1992. do 1995. bio je član Upravnih odbora više tvrtki, pravni savjetnik te viši stručni savjetnik u Hrvatskom fondu za razvoj i privatizaciju.

Također, od 1008. do 2000. bio je predsjednik Gradskog odbora Liberalne stranke, a od 2000. do 2001. gradski zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik Skupštinskog odbora za prostorno uređenje i član Skupštinskog odbora za statut.

Bonifačić je također bivši pravni savjetnik Hrvatskog helsinškog odbora.

Na slici: Marko Bonifančić

Foto: FaH/ Arhivska fotografija