Dramatičan apel Ivana Pernara iz Zambije: Ovi napadi na mene su tek početak. Molite se za mene

Dramatičan apel Ivana Pernara iz Zambije: Ovi napadi na mene su tek početak. Molite se za mene

U petak bi trebao biti dan D za osmero Hrvata koji su već šest mjeseci zatočeni u Zambiji zbog optužbi za trgovanje djecom.

Naime, nakon što je propalo ročište u utorak, sutkinja Visokog suda u Ndoli rekla je da vise neće tolerirati to što tužiteljstvo ne može osigurati dolazak svojih svjedoka. Izdat će se dovedbeni nalozi, međutim, prema riječima sutkinje – daljnjih odgoda nakon petka neće biti, prenosi diplomatski izvor.

Inače, ukoliko tužiteljstvo ne uspije dokazati optužbe, sud ih može odmah odbaciti, bez da se obrana uopće prezentira, a parovi iz Hrvatske u tom su slučaju automatski slobodni.

Kao svjedok Tužiteljstva trebao bi se pojaviti i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

“Znam da imate puno upitnika u glavi i da se pitate kakav će biti ishod slučaja, neki se pitate i hoću li uopće svjedočiti. Nemojmo skakati pred rudo, ako smo mogli biti strpljivi svo ovo vrijeme, budimo strpljivi još malo.

Nije lako boriti se protiv svih lažljivih medija u Hrvatskoj, ali kad svima postane jasno da lažu onda će napadi tek eskalirati. Ovi napadi što ste jučer gledali na mene su tek početak. Molite se da istina pobijedi na sudu u Ndoli”, napisao je Ivan Pernar koji je zatim dodao još jednu izjavu.

“Slučaj će bit jako zanimljiv jer će sutkinja zapravo nakon iznošenja iskaza svjedoka u petak odlučit hoće li nastavit ili obustavit suđenje i okrivljene pustit.

Pitanje će se pokrenut neizbježno zakonitosti tih presuda o posvajanju i bit će zanimljivo za vidjet kako će optuženici branit legalnost tih presuda i dakako hoće li u tome uspjeti”, smatra Pernar.

Podsjetimo, neki hrvatski mediji su pisali da se Ivan Pernar ipak neće pojaviti kao svjedok. Odgovor ćemo dobiti sutra kada ćemo više znati o sudbini optuženih Hrvata.

Foto: Hina