“Dubravka Šuica gotovo da nastupa kao Tajanijeva odvjetnica”

“Dubravka Šuica gotovo da nastupa kao Tajanijeva odvjetnica”

Novinarka Đurđica Klancir komentirala je skandaloznu izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija, odnosno reakcije na njegov istup.

“Neprimjereno je da se sada ne može državni vrh jednostavno odrediti oko te situacije. Ukratko, hvatski državni vrh nije se snašao i nije reagirao kako bi trebao”, rekla je Klancir  na N1televiziji.

Osvrnula se i na izjavu HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice da nije primjereno tražiti opoziv uoči izbora za Europski parlament.

“Žalosno je da svi hrvatski europarlamentarci nisu jednako nastupili jednakim intenzitetom, trebalo je naći zajednički nazivnik za zajednički nastup. Gospođa Šuica gotovo kao da nastupa kao odvjetnica gospodina Tajanija i nastoji opravdati i obrazložiti zašto je neprimjereno tražiti opoziv. Pa traženje opoziva je politička gesta i na onima koji to traže nije da procjenjuju je li to vremenski primjereno. Također je zanimljivo vidjeti da uza sve napore i premijera pa i gospođe Šuice, koji nastoje pokazati razumijevanje za interpretaciju gospodina Tajanija i njegovo obrazloženje bez isprike – zapravo se dopušta gospodinu Tajaniju da ne napravi gestu koju bi trebao – ispričati se i povući, rekla je Klancir.

Foto: Slavko Vukadin/Hina