IZNENAĐENJE: Duško Ljuština otkrio tko će govoriti na Bandićevom sprovodu: Lopov je onaj tko ima pravomoćnu presudu

IZNENAĐENJE: Duško Ljuština otkrio tko će govoriti na Bandićevom sprovodu: Lopov je onaj tko ima pravomoćnu presudu

Danasu je u Hrvatskom narodnom kazalištu održana  komemoracija za Milana Bandića.

“Jako me iznenadila Bandićeva smrt, no on je živio 200 na sat i sve je htjelo da tako i završi. Nije se štedio ni pazio, nije slušao savjete doktora i prijatelja, vozio je po svome i organizam to sve očito nije mogao izdržati. Preveliki je teret nosio na leđima, bio je zdravstveno narušen, nije htio odmoriti i tako je nažalost završio”, rekao je Bandićev dugogodišnji prijatelj i suradnik Duško Ljuština, javlja N1.

“Prije otprilike 25 dana smo se sreli, popili smo kavu, bio je uvjeren da će dobiti izbore želeći još jedan mandat da završi projekte, no smrt je bila brža”, dodao je.

Komentirajući njegov pristup poslu rekao je: “Nije se moglo savjetovati Milanu Bandiću da ne ide u kampanju. I za predsjedničku kampanju je donio odluku pet dana ranije i sve smo morali pripremiti. Tad je sam, kao feniks, bez stranke i logistike dobio više glasova od kandidata HDZ-a, HNS-a, ušao u drugi krug s Ivom Josipovićem. No stranačka stega je tad govorila da je to neposluh i izašao je iz SDP-a, to sam morao učiniti i ja.”

Patrijarh Porfirije će govoriti kao Bandićev prijatelj

“Poznamo se dugi niz godina, surađivali smo 25 godine, četiri godine smo provodili skoro svaki dan cijeli dan, sprijateljili smo se i uz sve gubitke koje sam imao, ovo je vrlo težak i bolan dan za mene. Nadam se da će se kroz nekih pet, deset godina ozbiljno ocijeniti sve što je Bandić napravio”, rekao je Ljuština.

Komentirajući reakcije nakon smrti gradonačelnika rekao je: “Bandić je u svakoj kampanji premoćno pobijedio. Kad tako vrijeđamo Bandića, vrijeđamo i Zagrepčane. U ovoj zemlji hodaju lopovi koji nisu nikad osuđeni. Lopov je onaj koji ima pravomoćnu presudu, sve drugo su naklapanja. Ne tvrdim da Bandić nije pogriješio, ali ni za što nije osuđen. Mislim da bi se obranio na sudu. Toliko sam mržnje pročitao ovih dana, mislio sam da smo na većem civilizacijskom stupnju. Nije došao tenkom na vlast, nego voljom građana.”

Sutra će na ispraćaju govoriti premijer i patrijarh Porfirije “kao prijatelj Milana Bandića”, napomenuo je Ljuština. “Trebao se pojaviti i Šefko Omerbašić, no zdravstveno stanje mu to ne dozvoljava. Nisam siguran da će ikad na sprovodu budućeg gradonačelnika, a to se nije ni ranije dogodilo, da govori patrijarh Sprske pravoslavne crkve”, dodao je.

Foto: Hina