Dvjesto maskiranih torcidaša napalo policajce u Varaždinu: Ima li ozlijeđenih?

Dvjesto maskiranih torcidaša napalo policajce u Varaždinu: Ima li ozlijeđenih?

Varaždin i Hajduk igrali su utakmicu 20. kola Hrvatske nogometne lige u nedjelju u 15 sati u Varaždinu. Hajduk je pobijedio s 3-0, a njihovi su navijači usprkos dobrom rezultatu napravili nered na tribinama.

Došlo je do sukoba navijača i policije, a priopćenje Policijske uprave varaždinske prenosimo u cijelosti.

“Danas, 2. veljače s početkom u 15 sati na nogometnom stadionu NK ‘Varaždin’ odigrala se prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL između NK ‘Varaždin’ i HNK ‘Hajduk’. Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5.100 posjetitelja, od čega 1.300 navijača HNK ‘Hajduk’.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe.

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine ‘Torcida’ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa”, stoji u priopćenju.

Foto: Hina