Goluža poslao “drugarsko” pismo Vojku Obersnelu: Dajte Titova Galeba za Raspudićevu promociju

Goluža poslao “drugarsko” pismo Vojku Obersnelu: Dajte Titova Galeba za Raspudićevu promociju

Doktor Trpimir Goluža uputio je “drugarsko” pismo gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu u kojemu traži ustupanje Titova Galeba za promociju knjige Nine Raspudića. U ironično intoniranom pismu Goluža ističe da je da je obnova Galeba, broda doživotnog predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije maršala Tita, vrhunac pozicioniranja Rijeke kao svijetle točke na kulturnoj mapi Europe i da bi njemu kao izdavaču bila čast organizirati promociju na tom “znamenitom  plovilu. Pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gradonačelniče Obersnel,

obraćam Vam se u ime tvrtke Trgol d.o.o., nakladnika knjige “Kratki espresso” Nine Raspudića.
Riječ je o hit knjizi u kojoj su sabrane kolumne/eseji profesora i javnog intelektualca Nine Raspudića. Knjiga je bila druga najprodavanija knjiga (nakon biografije Luke Modrića) na zadnjem Interliberu, najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj.

Nakon što smo organizirali niz vrlo zapaženih promocija diljem Hrvatske, počevši od velike zagrebačke u muzeju Mimara, “Kratki espresso” planiramo predstaviti Kratki i u Rijeci.

Budući je upravo počelo razdoblje u kojem je Rijeka Europska prijestolnica kulture, a da je obnova Galeba, broda doživotnog predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije maršala Tita, vrhunac pozicioniranja Rijeke kao svijetle točke na kulturnoj mapi Europe, bila bi nam čast organizirati, uz Vašu pomoć, predstavljanje “Kratkog espressa” upravo na tom znamenitom plovilu.

Uvažavajući činjenicu da je obnova tog kulturnog dobra građane Repubilke Hrvatske koštala preko pedeset milijuna kuna, spremni smo po korektnoj tržišnoj cijeni platiti unajmljivanje dvorane na Galebu, no ako biste nam bili spremni izaći u susret i ustupiti prostor za promociju knjige besplatno, ne bismo odbili takvu ljubaznu drugarsku pomoć. U očekivanju odgovora, unaprijed Vam zahvaljujem”, ističe Goluža u “drugarskom” pismu.