DVOSTRUKI KRITERIJI: Milanović i dalje grub prema Frki, a prilično nježan prema Grbinu

DVOSTRUKI KRITERIJI: Milanović i dalje grub prema Frki, a prilično nježan prema Grbinu

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovao je u petak, 18. veljače na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni “123. brigade HV” u Požegi. Tim je povodom komentirao dvije godine predsjedničkog mandata, a dotaknuo se i povlastica koje koriste političari, javlja N1.

“Ne vidim sebe. Radim i živim kako sam govorio, razmišljam i vjerujem kao i prije 20 godina”, kazao je Milanović kazavši da je “grub u nekim situacijama i bit će i dalje takav prema nasilnicima”.

Komentirao je i pitanje naknada za saborske zastupnike. “Ako netko zaista živi u Splitu pa putuje svaki tjedan u Zagreb, onda to ima smisla”, rekao je.

Ponovio je da se u slučaju Zvonimira Frka-Petešića, predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića, radi “o sistemskom grabežu i pohlepi”.

Dotaknuo se i Peđe Grbina. “Grbin je živio u Puli, tamo je imao svoj odvjetnički ured. Oženio se, nakon toga je trebao reći, e sad sam pogriješio”, kazao je predsjednik.

Gdje je Frka-Petešić rođen? U Francuskoj. radio je isključivo za hrvatsku državu. Došao je u Zagreb iz Pariza kao masu mojih kolega čiji su roditelji bili u emigraciji. Svi do jednog, oni uz Buenos Airesa, iz vražje matere, došli su i prijavili se u Zagrebu. Stier? Čovjek je došao iz Buenos Airesa, preko Washingtona u Zagreb. Nikome od navedenih nije palo na pamet da se prijavi kod dida i babe gdje nikad nisu živjeli – rekao je Milanović.

Komentirajući produljenje roka koji je omogućila Europska komisija za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti, da bi se sanirale štete i posljedice potresa, predsjednik je rekao da sad treba vidjeti što će se dogoditi za godinu dana.

Dotaknuo se i krize u Ukrajini, rekavši da se na takvim stvarima gubi kredibilitet i da će nekim stvarima kasnije biti teško povjerovati”. “Vrlo je perfidno jednu državu dovoditi u zabludu, stvarati iluziju. Jedino Njemačka i Francuska vode normalnu politiku”, rekao je Milanović.

Foto: Hina