E moj Lauče, ovo vam nije trebalo: Zašto brani Zvonka Frku Petešića iz Salija na Dugom otoku

E moj Lauče, ovo vam nije trebalo: Zašto brani Zvonka Frku Petešića iz Salija na Dugom otoku

Gordan Lauc se osvrnuo na medijske napise o Zvonku Frki Petešiću.

“Trenutno imam i previše otvorenih “frontova” i ne mogu si dopustiti još jedan rat, no ovo više ne mogu gledati i moram javno reći što mislim i znam.Dakle Zvonko Frka Petešić je sušta suprotnost uhljebu.

Tijekom pandemije bili smo svakodnevno u kontaktu, često i više puta na dan. Zvonko je iznimno obrazovan, inteligentan i radi 20 sati na dan 7 dana u tjednu. U glavi ima doslovno enciklopediju svih podataka o Hrvatskoj. Nema skoro nikakve imovine, plaću vjerojatno niti ne uspije potrošiti, jer je doslovno stalno u uredu.

Novac ga ne zanima. Život je posvetio samo jednom cilju, a to je da svima nama u Hrvatskoj bude bolje.Ne znam puno o tome što sve radi u drugim područjima, no znam da je u pandemiji odigrao iznimnu važnu ulogu. Još je rano za govoriti o puno detalja, no potpuno je sigurno da nije bilo njega da bi Hrvatska bila podjednaki konc-logor kao što su to Austrija, ili Slovenija.

Ne znam iživljavaju li se sada tvrdokoronaški mediji na njemu kako bi ga “kaznili” zbog toga, ili je motiv neki drugi, no u svakom slučaju nisu u pravu. Hrvatska ima puno korumpiranih i nesposobnih javnih i državnih službenika, no Zvonko to sigurno nije. Upravo suprotno”, ističe Lauc.

Foto: Hina