Emir Hadžihafizbegović poslao poruku srpskom političaru: Uznemiren sam i plačem. Nadam se da je ovo samo san

Emir Hadžihafizbegović poslao poruku srpskom političaru: Uznemiren sam i plačem. Nadam se da je ovo samo san

Nakon tragedija koje su se prošlog tjedna dogodile u Srbiji, mnoge javne osobe do sada su uputile izraze sućuti i riječi utjehe. Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović također je podijelio svoje osjećaje s čelnikom Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, koji je njihovu emotivnu prepisku podijelio na svom Facebook profilu.

Potaknut prošlotjednim tragedijama u Srbiji, bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović poslao je emotivnu poruku čelniku LDP-a Čedomiru Jovanoviću u kojoj je napisao da je uznemiren svime što se dogodilo, aludirajući na dva masakra u kojima su stradali nevini ljudi.

“Uznemiren sam i plačem. Ovo je… Ne znam, nemam riječi. Možda sutra kad se saberem. Ponekad pomislim da sve ovo od ‘91 samo sanjam, da ću se probuditi na sećiji Centrotransovog autobusa sa ekskurzijom Mašinske škole na putu za Medulin kod Pule. Da ću vrisnuti i probuditi se sav u znoju i pričati drugovima iz razreda kako sam sanjao užasan san”, napisao je Hadžihafizbegović Jovanoviću te dodao: “Kako se Jugoslavija raspala, kako sam sanjao strašne pokolje, krv, jame, neke TV emisije gdje se u zatvorenim kućama tuku, j*bu i mrze i onda u magnovenju sanjam kako neku djecu ubijaju u Sarajevu, Beogradu i tad mi se san prekida. Dodajte mi tu Fantu i dajte mi komad krompiruše da dođem sebi. ‘Koliko do Pule’, pitam. Još 30 kilometara. ‘Super’, odgovaram i mlatim krompirušu iz kutije za cipele sa podlogom od folije. Ovo više u zdrav mozak ne staje. Očajan sam, Čedo. Volim te jako i iskreno. Kad ovo napišem, lakše mi je.”

Čedo Jovanović

Jovanović koji je prepisku sa bh. glumcem podijelio na svojim društvenim mrežama odgovorio je kako “nikad nismo bili potrebniji jedni drugima kao sad”.

“Razumijem te dobro Emire, volim te jako i iskreno brate moj. Nikad nismo bili potrebniji jedni drugima kao sad. Tuga, moj Emire, đavo uvijek dođe po svoje i uzme najnevinije… krv i med, znali su Turci zašto svaku noć pred spavanje zamolim Boga da se probudim na sećiji Centrotransovog autobusa. Moguće je, vjerujem da je moguće, ali izgleda da Bog još čeka da mi molitva 100 posto bude iskrena. Svi mi negdje varamo Boga, a on se smije i čeka Anđelijin tekst čeka one sa ‘planete malog princa’, samo on zna zašto je poslao Kostu u školu. Sotona je u Kostu ušao tiho, neznano, sam. Mi smo još amateri da to odgonetnemo. Ono što je sigurno – ni sarajevska, ni beogradska djeca nisu mrtva. Bog s njima oko sebe smišlja neku novu fintu ne bi li nas popravio i natjerao da se konačno obračunamo sa ‘zakržljalim psihologijama i fašističkim go*nima’”, poručio je Jovanović.

Foto: Hina