ZA JEDNOG SIGURNOSNA PRIJETNJA, A ZA DRUGOG “DRAGI PRIJATELJ”: Milanović i Bećirović se potpuno razilaze po jednom pitanju

ZA JEDNOG SIGURNOSNA PRIJETNJA,  A ZA DRUGOG “DRAGI PRIJATELJ”: Milanović i Bećirović se potpuno razilaze po jednom pitanju

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Zagrebu s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem.

Bošnjački član predsjedništva BiH Denis Bećirović u posjetu je Hrvatskoj. Sastao se s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a poslije ide i na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Nakon bilateralnog sastanka Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Predsjednika Republike Hrvatske s izaslanstvima, uslijedile su izjave medijima.

“Zadovoljstvo mi  je što nakon duže stanke imamo razgovore na najvišoj razini. Razgovori su bili u interesu RH, jer ja predstavljam RH, a interes RH je da BiH bude prostorne stabilnosti i da BiH bude članica EU. Dajem posebnu podršku cjelovitosti BiH”, rekao je Milanović, prenosi N1.

Vrijeme je da relaksiramo i unaprijedimo naše odnose i da gradimo mostove prjateljstva, rekao je Bećirović.

Mi dobro surađujemo, kazao je.

“Ja nemam jednu priču u SAD-u, a drugu negdje drugdje… svuda pričam isto. Govorili smo o rješavanju otvorenih pitanja naše dvije države”, rekao je Bečirović.

Denis Bećirović

Dodika je nazvao sigurnosnom prijetnjom.

“On je sigurnosna prijetnja, on mora biti zaustavljen u svojoj politici, vrijeme je da to shvate svi”, kazao je i dodao kako vjeruje da slijede bolji dani u suradnji Hrvatske i BiH.

Uslijedila su pitanja novinara.

Prvo je pitanje bilo o plinovodu.

“Nemam problem da podržim sve razvojne projekte, a neki moraju shvatiti da je u njihovom interesu da reguliramo na prihvatljiv način i na način kako traži EU od nas. Postoje jasne direktve o tome. Trebamo razgovarati o tome. POlitika ucjena nije politika koja može donijeti dobro”.

“Pitali ste za Dodika. Tko da bude sugovornik, ako ne tko je legitimno izabran. Da Bećirovića ne poznam i formalno bi ga tretirao kao nekoga tko ga je izabrao. To što sve Dodik priča i to što on priča… operetni lik… da bi netko bio prijetnja potrebno je da ima novac…, ali tema je otvorena za razgovor. Neki dan je s njim bio dogovor bio jedan, a onda je ispalo drugo, ali to nije bila prijetnja, to je bila neodgovornost. On je sugovornik. Pa gdje da ga tražim. U Moldovi? Pa tamo nema Srba. On je sugovornik”, kazao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.