Emotivni Ričard poslao jasnu poruku HDZ-u i SDP-u: Vučetiću, nećeš mi mudrovat svako malo

Emotivni Ričard poslao jasnu poruku HDZ-u i SDP-u: Vučetiću, nećeš mi mudrovat svako malo

Marko Vučetić iz koalicije Srcem za Zadar novi je predsjednik Gradskog vijeća Zadra, za kojega je u ponedjeljak na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Zadra glasalo 15 vijećnika liste Srcem za Zadar i Enija Meštrovića. Nitko nije bio protiv, a suzdržani su bili HDZ-ovi vijećnici i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta. Potpredsjednici Gradskog vijeća su neovisni Enio Meštrović i Bruno Milin iz HDZ-a.

“Rekao sam kako je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ne želim biti. Dobio sam antitezu da ću biti jer tako mi želimo. Nakon toga dobio sam sintezu kao formiranje većine, pa prihvaćam jer očekujem da se glasanjem očituje antihadezeovska većina u Gradu, ako ne, onda odustajem. Želim stabilnu većinu koja će donositi odluke na razini kohabitacije”, rekao je Vučetić, nositelj liste SDP, AM, HSS, Centra, GLAS, koja je osvojila osam mandata. Vučetić je istaknuo kako formiranjem većine u Gradskom vijeću, a to je izborom predsjednika Gradskog vijeća, “ne počinje ništa rušilačko i destruktivno”., javlja Večernji list.

“Počinju konstruktivne politike, ali te konstruktivne politike nužno nastaju iz onoga što sam u kampanji govorio da imamo jasnog adresata naših pozitivnih politika, a to su građani grada Zadra, i jasnog adresata, a to je naš politički neprijatelj u gradu Zadru HDZ. Nakon ovoga slijede pozitivne politike. Nema anti, nema protu, nema ničega nego kreće afirmacija javnog života grada Zadra, a ona proizlazi iz ovih dvaju adresata”, poručio je Vučetić.
“Nismo anti HDZ, nismo protiv SDP-a, ništa mi nismo anti. Ako ti tako nešto smatraš da ćemo mi cijelo vrijeme govoriti da smo protiv, da imamo negativnu energiju z…. si se. Svaka odluka koja bude tu u Gradskom vijeću ide tu pred građane, transparentno, a odlučit ćemo mi po svojoj svijesti, a ne anti, protiv HDZ-a ili anti SDP-a. A ti, kad si toliko pametan, stani ode i vodi ovu sjednicu i radi, majstore. A nećeš mi mudrovat svako malo. I to nije protiv tebe. Radi jer si pametniji od nas. Ja sam glup za ovo. Fala”, poručio je Enio Meštrović.