Raskalašeni direktor u Holdingu podnio ostavku: Vrijeđao radnike, a sumnjaju da se i drogirao

Raskalašeni direktor u Holdingu podnio ostavku: Vrijeđao radnike, a sumnjaju da se i drogirao

Direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Zagrebačkog holdinga Tomislav Jurić, podnio je danas neopozivu ostavku, doznaje Večernji list.

Njega je Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga prijavio Upravi Zagrebačkog holdinga zbog kršenja niza etičkih načela.

U prijavi podnijetoj prošlog tjedna spominje se i nekoliko kaznenih djela, poput korištenja opojnih droga na radnom mjestu.

Zbog sumnje da Jurić koristi opojne droge tražili su da ga se testira.

Spominju se svakodnevne uvrede neprimjerenog vokabulara, neovlašteno pregledavanje snimki nadzornih kamera, kao i degradacija stručnih i obrazovnih kvalifikacija.

U prijavi se navodi i da je koristio službenu opremu TV studija za snimanje i pjevanje karaoka i drugih privatnih poslova.

Također, pozivao se, stoji u prijavi, na imena pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i bivše predsjednice uprave Holdinga Ane Stojić Deban. Njemu bliski ljudi, navodi se, potajno su snimali i fotografirali zaposlenike.

Poznavatelj Severininog opusa

Tportal objavio je snimke karaoka u prostorijama Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga na Autobusnom kolodvoru, a moguće ih je pogledati OVDJE.

Snimke su nastale u nekoliko navrata tijekom 2018. i 2019. godine.

U prvoj se Jurić pokazuje kao poznavatelj Severinina opusa, a u drugoj glasovne mogućnosti, s cigaretom u ruci, testira na duetu Doris Dragović i Harija Rončevića.

Jurića.

Sam Jurić ne negira da su se snimke dogodile, ali u izjavi za tportal navodi da je bila riječ o proslavi nakon uspješnoga projekta, da nikom nije pričinjena šteta te da je sretan poslodavac koji tim okuplja nakon radnog vremena.

“Mogu istupiti isključivo kao fizička osoba, što i činim, a razumijem vaš novinarski interes jer sam i sam bio novinar. No, dopustite da kao profesionalac probleme rješavam unutar kuće i u skladu sa svim pozitivnim protokolima koji su tamo uspostavljeni.

Razumijem ovaj model iznenadnoga pritiska, sve je to sastavni dio ovog posla, no nakon toliko iskustva naučio sam da se poslovne situacije ne raspravljaju putem medija.

Za ekipu koja je građanima Zagreba na usluzi 24 sata dnevno, a takva je glavnina, od onih na cestama do onih koji u ovom Centru rad nisu prekidali niti tijekom najvećih kriza i katastrofa, imam samo riječi hvale.

“Sretan je poslodavac koji okuplja tim”

Proslave uspješnih projekata ili radosnih događaja, a takvih je u ovom poslovnom okruženju bilo mnogo, najmanje je što im se može pružiti.

Nikome time nije pričinjena šteta i mislim da je sretan poslodavac koji okuplja tim i nakon radnog vremena”, stoji u Jurićevu odgovoru tportalu.

On će samo par sati kasnije podnijeti ostavku.

Izvor tportala napominje kako Pozivni centar radi u tri smjene od 0 do 24 te kako snimka nije mogla nastati van radnog vremena.

Što kažu u Holdingu?

O svemu su se oglasili iz Zagrebačkog holdinga.

“Svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga d.o.o dužni su poštivati odredbe Etičkog kodeksa ZGH koji je dostupan na internetskoj stranici ZGH, poštivati obveze koje proizlaze iz ugovora o radu kao i pozitivne propise Republike Hrvatske.

Niti jedno od ponašanja na radnom mjestu koje navodite u upitu, poslodavac ne dozvoljava. Vezano za prijavu koju navodite, gospodin Tomislav Jurić je tijekom postupka utvrđivanja istinitosti navoda iz nje, podnio ostavku na mjesto direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničke poslove.

Ujedno mu prestaje i radni odnos u Zagrebačkom holding d.o.o, što je i sam predložio”, stoji u priopćenju Holdinga

Foto: Hina

Facebook Comments