Vinogradska bolnica dobila novog ravnatelja: Profesorica Zadravec eliminirana iz igre i za sada šuti

Vinogradska bolnica dobila novog ravnatelja: Profesorica Zadravec eliminirana iz igre i za sada šuti

Nakon više od godinu dana KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu opet ima ravnatelja. To je Davor Vagić, javnosti poznat i po tome što je bio zadužen za sekundarni COVID centar u Areni Zagreb.

Na mjesto ravnatelja javila se i smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju Dijana Zadravec, koja tvrdi da je njezina smjena, kao i postavljanje novog ravnatelja motivirano politikom. Novi ravnatelj je očekuje na poslu, a ona danas, prvi put od izbijanja afere, bez komentara, javblja RTL.

Vinogradska opet ima ravnatelja.  I to “pravog”, a ne vršitelja dužnosti, kako je bilo više od godinu dana u toj drugoj najvećoj bolnici u Hrvatskoj. Sljedeće četiri godine vodit će je Davor Vagić, dosadašnji pročelnik Zavoda za kirurgiju glave te bolnice.

“To je jedna velika čast i obaveza koju shvaćam na taj dio”, kazao je Vagić nakon izbora. 

Posao je naslijedio od vršitelja dužnosti Zorana Vatavuka, oftalmologa koji je bolnicu preuzeo usred skandala o navodnom mobingu i korupciji, no mjesec dana kasnije podnio je ostavku.

“U tom dijelu priče, moj ulog je bio moj obraz. I to oba, izlazim iz toga čist. Gotovo neokaljan”, rekao je bivši v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk. 

Vagić je odabran između troje kandidata, profesorice Vanje Bašić Kes i bivše predstojnice klinike za radiologiju Dijane Zadravec, koja nije ni pozvana na razgovor, jer joj je za mjesto ravnateljice, na koje javno puca već godinu dana, nedostajao jedan papir.

“Nedostajala je ovjerena potvrda o nepostojanju sukoba interesa”, rekao je državni tajnik i predsjednik Upravnog vijeća bolnice Tomislav Dulibić

Zagreb, 1.10.2016 – U organizaciji Udruge Europa Donna Hrvatska – hrvatskog foruma za borbu protiv raka dojke održan je Dan ružičaste vrpce, koji se tradicionalno održava 17. godinu. Glavni cilj kampanje “Darujmo ružičasti život”, jest prikupljanje sredstava za aparat za intraoperativnu radioterapiju žena oboljelih od raka dojke. Na slici Dijana Zadravec. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Bolnica već mjesecima puni naslovnice

I time je završena saga o Vinogradskoj, državnoj bolnici koja je mjesecima punila naslovnice zbog tvrdnji da bivša predstojnica klinike za radiologiju mobingira zaposlenike, do njenih tvrdnji pred saborskim antikorupcijskim vijećem da se u toj najstarijoj zagrebačkoj bolnici događa korupcija i to ona koju zataškava politika.

“Imam SMS poruku u kojoj je vidljivom da je Jandroković lobirao, vidjela sam ih zajedno u krugu bolnice. Zašto je to činio, ne znam”, kazala je sredinom lipnja bivša predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec. 

Zadravec se nakon svjedočenja u Saboru susrela i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, a to je za prošlog vršitelja dužnosti bila kap koja je prelila čašu.

“Unatoč nekim nesporazumima, ministru Berošu želim sve najbolje u izgradnji hrvatskoga zdravstvenog sustava za 21. stoljeće”, rekao je Zoran Vatavuk. 

Ministar se danas oko situacije u Vinogradskoj ne izjašnjava, baš kao ni Dijana Zadravec, koja je na bolovanju, a kad se s njega vrati, poručuje joj novi šef, čeka je mjesto radiologinje u Klinici koju je donedavno vodila.