Petrov kritizirao Milanoviać i Plenkovića pa otkrio koliko se Vlada zadužila: O tome se uopće ne govori

Petrov kritizirao Milanoviać i Plenkovića pa otkrio koliko se Vlada zadužila: O tome se uopće ne govori

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u subotu je da ga uopće ne interesiraju polemike između predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića u vezi s izborom predsjednika Vrhovnog suda, uz ocjenu da među njima nema velike razlike.

“Što se tiče  polemike između Zoran Milanovića i Andreja Plenkovića oko izbora predsjednika Vrhovnog suda RH, uopće me ne interesira – nema velike razlike među  njima”, rekao je Petrov u Kaštelima gdje je nazočio osnivanju koordinacije Mosta za taj grad.

Istaknuo je kako očekuje da se izabere kvalitetan i pravedan predsjednik Vrhovnog suda RH te da ga ne zanima na kojoj su strani Plenković i Milanović,javlja N1.

“Kada je trebalo raspravljati o bitnim stvarima, Zoran Milanović je potencirao ne toliko bitne stvari da bi se prikrili oni pravi problemi i ta igra između njega i Plenkovića mene stvarno ne dira. Očekujem da će staviti svoj ponos i ego sa strane i da će Hrvatska ugledati jednog normalnog predsjednika Vrhovnog suda”, poručio je Petrov.

Ponovio je da Most ne podržava aktualnog predsjednika Vrhovnog suda RH Đuru Sessu, koji se kandidirao za još jedan mandat.

Petrov je iznio kritičku ocjenu reakcije premijera Plenkovića nakon nedavnog natpisa vlasnika kafića u Rijeci da u njegov lokal nisu dobrodošli članovi, glasači i simpatizeri HDZ-a.  “Ja bih predsjedniku Vlade poručio da se malo više brine za cijelu Hrvatsku, a ne jesu li njegovi članovi (HDZ) ugroženi ili nisu”, rekao je Petrov.

Predsjednik Mosta smatra da Vlada ne reagira dovoljno brzo prema poduzetnicima u epidemiološkim okolnostima. “Vidimo da se Vlada zadužila, za petnaest, dvadeset milijardi kuna nam je narastao javni dug i o tome se uopće  ne govori, to bi kao trebalo biti normalno”, rekao je Petrov.

Oni su, nažalost, nastavio je, “potrošili prve četiri godine svog mandat dižući troškove, rashode države podigli su za trideset, do četrdeset milijardi kuna svake godine koliko oni sami na sebe troše da bi se sad krenuli zaduživati. Tada ih se upozoravalo na ovo sve, tad nisu razmišljali  Tako da, nažalost mogu se samo nadati  da će se poduzetnici i obrtnici uspjeti snaći, a da  će od ovakve države nešto dobiti  – teško”, ustvrdio je Petrov.

Za nacionalni Stožer koji upravlja koronakrizom rekao je da je političko tijelo koje, kako je izjavio, “arbitrirano donosi odluke onako kako se prohtije predsjedniku Vlade”. “U godinu dana nisu našli razloga da se pojave u Saboru i obrazlože svoje odluke”, istaknuo je.

U vezi s cijepljenjem protiv koronavirusa, Petrov je ocijenio da vlada “potpuna dezorganizacija”. “Ne zna se tko pije, tko plaća. To je, po meni, čisti kaos”, rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.