Evo kako se gradonačelnik Petrinje Dumbović brani od optužbi: Moja obitelj iza sebe ima 200 godina privatnog biznisa

Evo kako se gradonačelnik Petrinje Dumbović brani od optužbi: Moja obitelj iza sebe ima 200 godina privatnog biznisa

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u Dnevniku N1 odgovarao je na optužbe koje su iznesene protiv njega na jučerašnjem prosvjedu – o korupciji, donacijama koje nestanu i kriterijima podjele.

Za nedavni incident, kada ga je mlađi muškarac verbalno napao, Dumbović je optužio HDZ i Most, što je sada prokomentirao: “I dio HDZ-a i Stožera, kada su vidjeli u što su se upetljali, morali su povući ručnu. Incident mogu napraviti samo incidentne osobe. Grad Petrinja je destinacija svih mogućih frustracija. I kad incidentne osobe uzmu stvar u svoje ruke… poruke sa skupova ne ide samo prema gradonačelniku.”

Smatra kako im je svima potrebno zajedništvo.

Na optužbe o donacijama koje nestaju i podjelama bez kriterija, kaže:

“Ja nisam skladištar i ne mogu odlučivati o svemu onome što se radi. Ali oni sigurno nisu u pravu”, rekao je pa dodao kako je sigurno sve što je stiglo i praćeno. Ipak, kaže da mogućnost postoji za sve i da prilika nekoga čini da u takvim situacijama bude – nepriličan.

Osvrnuo se i na optužbe na račun njegove obitelji – da im omogućuju poslove, i rekao da sve što su radili je bilo prema zakonima RH-a.

Na pitanje s prosvjeda “Gdje su pare”, Dubmović odgovara: “Obitelj Dumbović iza sebe ima 200 godina privatnog biznisa. Nijedan političar ne može reći da dolazi iz obitelji koja cijela živi od svog rada. Svoju imovinu svi možemo opravdati u pet minuta. Naša imovina je transparentna. Poduzetnik sam od ’79. godine.”

“Moja obitelj dosad nije radila na obnovi”, poručio je Dumbović.

Foto: Hina