Evo kako to rade “uspješni” PR stručnjaci: Političkim vezama dođeš do ugovora iz snova

Evo kako to rade “uspješni” PR stručnjaci: Političkim vezama dođeš do ugovora iz snova

Nadzorni odbor “Split Parkinga” nije dao suglasnost za produživanje trećeg po redu ugovora s “VAJT-om”, PR tvrtkom Jerka Trogrlića. Većinom glasova su odlučili da je riječ o “nepotrebnim troškovima”.

– S obzirom na novonastalu gospodarsku situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, kao i na smanjenje prihode gradskih i državnih tvrtki, ali i gledajući nastojanja Vlade Republike Hrvatske da raznim mjerama spasi radna mjesta, mišljenje Nadzornog odbora je da nam ovakvi troškovi u ovom trenutku nisu potrebni – kazao je Božo Zadro, predsjednik Nadzornog odbora;  javlja Slobodna Dalmacija.

Od dva HDZ-ova i jednog HGS-ovog člana koji sjede u odboru, koji su ujedinjeno, koalicijski glasali protiv potpisivanja jednogodišnjeg ugovora s “VAJT-om”, samo jedan, četvrti član bio je za produženje ugovora – Tomislav Samac, predstavnik radnika, ali ujedno i jednini nestranački član.

Naime, Statutom “Split Parkinga” za iznose preko sto tisuća kuna mora dati suglasnost Nadzorni odbor, a do tog iznosa samostalno odlučuje Marko Bartulić, direktor te tvrtke. Doznali smo da godišnji ugovor s Trogrlićevom PR agencijom iznosi 175 tisuća kuna s PDV-om.

Predsjednik Nadzornog odbora kaže kako stoje pri svojim razlozima, a na koncu je znakovito poručio kako su ipak oni ti koji nadziru poslovanje tvrtke.

Na slici: Jerko Trogrlić/Hina

Foto: Facebook