Sumnja se da je fiktivni vlasnik: Bivši tjelohranitelj pokojnog gradonačelnika prodaje bajkoviti “Bandićev ranč”

Sumnja se da je fiktivni vlasnik: Bivši tjelohranitelj pokojnog gradonačelnika prodaje bajkoviti “Bandićev ranč”

Robert Ljutić, zamjenik šefa kabineta gradonačelnika i nekadašnji tjelohranitelj Milana Bandića te jedan od njegovih najbližih suradnika, prodaje ranč koji se prostire na 2100 četvornih metara u ulici Gorščica, na dnu Markuševca. Početna cijena je 300 000 eura.

Riječ je o bajkovitom imanju s drvenom kućom, dvorištem, potokom, sjenicom, vinskim podrumom, boćalištem i mlinom, a kroz cijeli posjed teče i potok. Drvena kuća prostire se na 144 metra kvadratna. U oglasu tako stoji da je napravljeno i jezerce uz kojeg se nalazi sjenica sa stolom za 12 osoba, roštiljem, krušnom peći i običnom pećnicom, pišu 24 sata.

– Sjenica je opremljena roletama na motore, tako da se, po potrebi, mogu spuštati strane i tako se zakloniti od vjetra i/ili sunca.  
Cijelo imanje se prostire na 2100 metara kvadratnih, tako da ima i malu šetnicu, klupice, boćalište, a ispred kuće je parking za nekoliko automobila. Dođite i razgledajte – stoji u oglasu. 

 Ljutić je zemljište kupio 2008. godine za 100.000 eura i sve je platio u kešu. Tad je izjavio da je novac namaknuo od prodaje jednoipolsobnog stana i zemljišta u vlasništvu supruge, a 2018. godine je skoro izgubio ranč zbog ovrhe. Naime Michael Ljubas, bivši nakladnik portala Dnevno.hr, odlučio je sudskim putem naplatiti potraživanja. Ranč se tad mogao kupiti za najmanje 766.000 kuna. No 12. prosinca 2018. ovršni postupak se obustavlja, što je vidljivo i u zemljišnim knjigama. 

Ljutić kaže da se odlučio prodati to bajkovito imanje jer će se sada vratiti onome što je radio i prije: investicijama. Pretpostavlja da nakon izbora više neće biti za njega mjesta u Uredu gradonačelnika gdje je već godinama u službi za protokol.

– Prodajem i to imanje i kuću od roditelja u Dedićima i još neku imovinu u Dalmaciji. Od svega toga s partnerom Michaelom Ljubasom idem u novu investiciju u stambenu zgradu u Dedićima. Cijena koju sam postavio za imanje nije fiksna i spreman sam o njoj pregovarati – kaže nam Ljutić o imanju.

Ljutić kaže da ga Ljubas, poznat po kontroverznom nekretninskom biznisu u Zagrebu, ipak nije htio ovršiti.

– Nije on mene nikada u biti htio ovršiti. Mi smo prijatelji 20 godina. I sada idemo zajedno graditi tu stambenu zgradu – kaže Ljutić.

Kuloari su uvijek pričali da je imanje zapravo Bandićevo, ali je Ljutić poslužio kao paravan. Jer i stanovi koje je USKOK otkrio nisu glasili na pokojnog gradonačelnika. Ovo imanje nije bilo blokirano kao tajna imovina gradonačelnika.

– Svašta se pričalo, ali to su gluposti. Nikada to nije bilo gradonačelnikovo. Pa ja sam to kupio i počeo uređivati 2008. godine, a u Poglavarstvo sam došao dvije godine kasnije. Tako se pričalo da sam u imanje uložio 400.000 eura, ali je sudsko vještačenje pokazalo da se radi o 150.000 eura. Pričalo se i da sam Milanov tjelohranitelj što nisam nikada bio, samo sam bio uz njega na obilascima i pokušao pomoći ljudima. Ja i nisam ništa mogao raditi dok je Milan bio živ jer bi se uvijek pričalo da je to njegovo. Pa zato nisam ništa ni gradio. Sada se ponovno tome vraćam – zaključuje Ljutić.

Foto: Hina

Facebook Comments