Filipović zabranio Tomaševiću poskupljenje vode: Zbunjeni gradonačelnik smijenio direktora Vodoopskrbe

Filipović zabranio Tomaševiću poskupljenje vode: Zbunjeni gradonačelnik smijenio direktora Vodoopskrbe

Ministar gospodarstva Davor Filipović Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja danas je na izvanrednoj press konferenciji u Zagrebu objavio da Ministarstvo neće dopustiti rast cijena vode u Gradu Zagrebu jer za to, kako kažu, nema razloga.

Filipović je na konferenciji rekao kako Vlada štiti standard građana te kako u Gradu Zagrebu nije prijavljen nijedan projekt koji se tiče vodoopskrbe, ali i da je i ranije govorio da nema razloga za povećanje cijene vode. “Krajnje je vrijeme da se počne odgovorno upravljati u Gradu Zagrebu”, rekao je.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nalazi se u posjetu Splitu, gdje se sastao s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, te će odgovoriti na Filipovićeve tvrdnje.

Istaknuo je da su razgovarali o raznim inicjativama i temama te da je ovo bio prvi službeni sastanak širih delegacija Zagreba i Splita u njihovom mandatu. “Split i Zagreb imaju slične probleme o gospodarenju otpadom. Moramo graditi nove vrtiće i financirati plaće odgojitelja, i to je tema koju bismo trebali proći s drugim gradovima”, rekao je Tomašević, javlja N1.

Istaknuli su da se razgovaralo isključivo o gradskim problemima. “Pokušat ćemo sastaviti incijativu velikih gradova – Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka”, rekao je Puljak dodajući da su brojni problemi u gradovima koji se desetljećima nisu rješavali. “Nije lako mijenjati stvari, ali zato smo izabrani i na to smo spremni”, rekao je Tomašević.

Kao najveće poteškoće Tomašević nije istaknuo nijedno, već je rekao da bi o teškoćama mogao knjigu napisati. “Svaki dan otkrijem jednu stvar koja me zatekne. Nered u svakom sektoru. O tome se često ne može ni govoriti, ali doći će vrijeme i za ispričati sve te priče”, rekao je.

O zajedničkim nastupima prema Vladi Puljak je rekao: “Ideje koje imamo i koje želimo razvijati s drugim gradovima, komunicirat ćemo javnosti i Vladi i ministarstvima. Priuštivo stanovanje, recimo, moramo rješavati s Vladom.”

O poskupljenju vode Tomašević je rekao:

“Danas smo saznali da je Vijeće za vodnu usluge obustavilo  pa je dio poskupljenja sporan. Donijeli su odluku jer su tražili Vodoopskrbu. Nisam imao informaciju da je tražena dokumentacija. To je proceduralna greška koja će odgoditi poskupljenje. No, ona je dovela do odgode dijela poskupljenja i ona mi je neshvatljiva i neprihvatljiva. Nije samo napravljena proceduralna greška, nego o svemu nije informirana Uprava Holdinga i zato Davor Poljak od danas više nije direktor Vodoopskrbe i odvodnje.”

Foto: Hina