Frka Petešić otkrio kada Plenkoviću šalje SMS poruke: Moguće je da me prekine pa ni ne dođem do kraja

Frka Petešić otkrio kada Plenkoviću šalje SMS poruke: Moguće je da me prekine pa ni ne dođem do kraja

Kakav je šef kabineta premijera Andreja Plenkovića? Zvonimir Frka Petešić pod povećalo javnosti došao je zbog podruma koji se renovirao zbog njegovih knjiga.

Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac otkrio je gdje ih danas čuva, ali i još neke nepoznate detalje. Primjerice – koju taktiku koristi kad premijeru govori ono što on baš i ne želi čuti.

“Tamo sam stalno bio na rolama, nikad nisam koristio auto. Sve sam obavljao na rolama. Ponekad sam išao i na posao u rolama, u odijelu. Izračunao sam da imam oko 40 tisuća kilometara na rolama“, navodi Frka Petešić.

“Na službenim putovanjima, uzmem role pa se provozam gradom kako bih vidio nešto više od dvorane za sastanke. Role su sa mnom proputovale New York, Aziju, Europu, Kanadu…“, dodaje.

Centar Zagreba, kaže, nije dobar za rolanje, a za odlaske autom kroz gradsku gužvu negdje gdje će se rolati – nema vremena.

Kaže i kako je pratio što se događa prije nego je stigla informacija o epidemiji koronavirusa.

“Ja sam to počeo pratiti desetak dana prije i jako brzo vidio na tablicama eksponencijalni rast. Upozorio sam premijera da će se dogoditi nešto stravično u Europi za dva mjeseca. Bio je jako zatečen, nije uopće razumio u tom trenutku o čemu govorim”, pojasnio je.

Navodi da premijer čuje njegove savjete, no teško mu je procijeniti koliko ih sluša.

“On je čovjek koji voli čuti drugačije mišljenje, ali i kritiku”, navodi i dodaje kako mu ponekad treba više vremena da nešto objasni premijeru.

“Tada mu napišem poruku, ako mu krenem objašnjavati nadugo, moguće je da me prekine pa ni ne dođem do kraja svoje elaboracije. Ponekad mu napišem sve što imam u poruci, znam da ne može prekinuti SMS”, dodaje.

Plenković kaže da je Frka Petešić sjajan, ozbiljan, pouzdan i predan, a o tome tko koga više sluša, navodi – “kako kad”.

“Dobar je, fleksibilan je, da se uvjeriti u argumente druge strane. Kompatibilni smo, svatko na svoj način. Ja radim po danu, on po noći“, dodaje.

Na pitanje Frke Petešića zar on ne radi po danu, Plenković odgovara: “Radiš, ali ti imaš i ovu drugu smjenu”.

Foto: Hina