Želi raskrinkati Manolićevu komisiju: Mladi Jastreb objasnio zašto je podigao šator

Želi raskrinkati Manolićevu komisiju: Mladi Jastreb objasnio zašto je podigao šator

Branko Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb, objasnio je razloge podizanju šatora na Savskoj.

Borković ne odustaje od otkrivanja pune istine o progonu vukovarskih branitelja od strane “Manolićeve komisije” koja se dogodila nakon pada Vukovara.

Naime, nakon isteka ultimatuma od 30 dana kojeg je na sastanku u Banskim dvorima dao Andreju Plenkoviću i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu od kojih očekuje konkretno rješavanje tog problema, Mladi Jastreb pojavio je pred Ministarstvom hrvatskih branitelja rasklopio mali šator s natpisom “I am moron”.

“Taj šator pred ministarstvom bio je čista simbolika. Nikakav poseban revolt niti pobuna, nego samo poruka ‘ja sam tu’. Čekam ispravljanje nepravde”, kaže Borković za dnevno.hr.

On smatra da je prošlo dovoljno vremena i da se pitanje vukovarske časti mora “konkretizirati”:

“Da se razumijemo, u to sam vrijeme bio predstavnik države, a ovo je pitanje od nacionalnog interesa. Preteška je bila naša borba i ja sam u svakom trenutku spreman stati pred sve komisije ovoga svijeta i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču borbe za Vukovar. A, vjerujte, ona je u zadanim okolnostima bila i više nego časna. Ne samo moje borbe, nego svih vukovarskih heroja koji su napravili čudo, mnogi glavom platili slobodu zemlje, a čiju čast zaključak Manolićeve komisije i danas stavlja pod upit.”

Borković je svjestan kako ovo pitanje mora proći određenje procedure, no ne dopušta da se taj proces “uspava”, prenosi Direktno.hr.

Foto: Hina