Gabrijela Žalac razočarana smjenom: Rekla je da se osjeća kao silovana žena, ostavljena sama u blatu

Gabrijela Žalac razočarana smjenom: Rekla je da se osjeća kao silovana žena, ostavljena sama u blatu

Premijer Andrej Plenković progurao je najveću čistku u Vladi. Smijenio je čak tri ministra, a uz dvojicu koji su ranije dali ostavke, odlazi čak pet članova Vlade.

U Vladu ulazi čak šest novih ljudi, uključujući i zamjenu za ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić. Oni su dosad bili potpuno nepoznati široj javnosti, nemaju jaku političku pozadinu, a neki od njih nisu dosad niti sakupili previše iskustva u resorima koje će voditi. Plenković je nakon mnogo odugovlačenja odlučio maknuti one koji su opterećeni aferama, nisu omiljeni u javnosti ili one čijim radom nije zadovoljan. Iz Vlade su otišli ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica europskih fondova Gabrijela Žalac, ministrica socijalne skrbi Nada Murganić. Marko Pavić više neće biti ministar rada nego preuzima resor EU fondova, koji je vodila Žalac.

Smjena je najteže pala Gabrijeli Žalac. Vidjelo se to kad je izašla iz središta HDZ-a bez riječi. Na sastanku Plenković im je obrazložio zašto odlaze.

– Ona je rekla da se osjeća kao silovana, ostavljena sama u blatu, izjavio je za 24 sata svjedok dramu u Banskim dvorima.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina