Josip Đakić galamio i protestirao zbog Tolušićeve smjene: Butković u emotivnom govoru spomenuo “djecu HDZ-a”

Josip Đakić galamio i protestirao zbog Tolušićeve smjene: Butković u emotivnom govoru spomenuo “djecu HDZ-a”

Dok je premijer i šef HDZ-a Plenković užem Predsjedništvu priopćavao koji ministri odlaze iz Vlade, informacije su odmah curile članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, koji su u HDZ-u čekali sjednicu, ali i novinarima. Josip Đakićje reagirao vrlo burno kada je  čuo da je na odstrelu i Tolušić. Bacao se, vikao da neće podržati Vesnu Bedeković za ministricu, također Virovitičanku, psovao. Brkić ga je morao smirivati, a onda su ga na razgovor primili Plenković i Jandroković. Od njih se vratio sav crven i zajapuren – prepričao nam je izvor iz Predsjedništva.

Josipa Đakića, koji je zastupnik u Saboru,  ipak će  glasati za nove ministre u Saboru.

– A glasat ću za Bedeković kada će glasati i Tolušić, i ona je naša. Ali nije adekvatna zamjena za Tolušića, koji nije trebao biti smijenjen, niti je adekvatna zamjena za naše rezultate i naš trud u Virovitičko-podravskoj županiji. Plenković zasad može računati na moju podršku u Saboru, a poslije ćemo odlučiti ovisno kako će se razvijati situacija. Sada smo žalosni i nezadovoljni – rekao nam je Đakić. Na užem Predsjedništvu, kada je Plenković obznanio smijenjene ministre, ministar i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković rekao je da nema ništa protiv prijedloga premijera za rekonstrukciju Vlade, ali da nije za to da se smijeni Tolušića.

Imao je emotivan govor, rekao je da su on i Tolušić djeca HDZ-a te da ne može prihvatiti njegovu smjenu – citira Večernji list  svoje izvore u HDZ-u.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina