Gari Kasparov otkrio kakva je uloga Kine: Bio je oštar i prema bivšem njemačkom kancelaru

Gari Kasparov otkrio kakva je uloga Kine: Bio je oštar i prema bivšem njemačkom kancelaru

Poznati šahovski velemajstor, Garry Kasparov, jedan od pobornika ruske oporbe, danas je na svom Twitter napisao što to Zapad treba napraviti da zaustavi Putina.

“U redu, nakon što su godinama ignorirali moja upozorenja i nakon što sada cijeli dan slušam kako sam bio u pravu, ponovit ću ono što sam rekao 2014.: Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu i slušajte što sada predlažem”, napisao je Kasparov, javlja RTL.

“Odmah dajte Ukrajini vojnu podršku. Dajte im svo oružje, obavještajne informacije. Financijski uništite Putinov ratni stroj. Zamrznite i zaplijenite ruske financije te financije njega i njegove bande. Izbacite Rusiju iz svake međunarodne i financijske institucije. PACE, Interpol itd.”, dodao je.

“Opozovite sve veleposlanike iz Rusije. Nema smisla više u razgovorima. Nova usuglašena poruka treba glasiti – zaustavite napad ili ćete biti potpuno izolirani. Zabranite sve elemente Putinovog globalnog propagandnog stroja. Isključite ih, ugasite, pošaljite kući. Prestanite pomagati diktatoru u širenju laži i mržnje”, navodi Kasparov.

“Razotkrijte Putinove lakeje u svijetu. Ako Schröder i njemu slični nastave raditi za Putina, podignite tužbu. Pitajte vlasnike i oglašivače mreža, poput Carlsona, koji daju prostor Putinu zašto to dopuštaju”, kaže prodemokratski aktivist,

“Nađite zamjenu za rusku naftu i plin. Pritisnite OPEC, povećajte proizvodnju, ponovno otvorite Keystone. Ne možete spasiti planet ako ne spasite ljude na njemu. Priznajte da će biti troškova, žrtava. Dugo smo čekali, cijena je visoka, ali će samo rasti. Vrijeme je za borbu”, dodaje.

Istaknuo je i kako je Putin prije nekoliko dana bio u Pekingu s Xi Jinpingom.

“Ovo se ne bi dogodilo da se nisu dogovorili. Kina se može pretvarati da je neutralna, ali diktature se drže zajedno. Tako moraju postupati i demokracije”, piše Kasparov.

Foto: Hina