Gazda Todorić ismijava Plenkovića i Martinu Dalić: Pa oni se hvale da su otvorili tvornicu koja to nije. A jedna stvar je jako opasna

Gazda Todorić ismijava Plenkovića i Martinu Dalić: Pa oni se hvale da su otvorili tvornicu koja to nije. A jedna stvar je jako opasna

Bivši Vlasnik Agrokora Ivica Todorić ironično je komentirao otvaranje nove Podravkine “tvornice”. Smatra da nije riječ o tvornici nego o običnoj “proizvodnoj liniji”. Uvjeren je da Plenković često dolazi u Podravku da bi prikrio kriminalne radnje grupe Borg. Njihov je plan da novac iz mirovinskih fondova dobije Podravka koja bi potom kupila imovinu Fortenove. Todorićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“U petak smo svjedočili velikom otvorenju nove Podravkine “tvornice” tjestenine, koja je ustvari samo jedna manja proizvodna linija, daleko je to od nečeg što možemo nazvati tvornicom. “Svečanom otvorenju” je nazočio i Plenković, koji je već deseti put u Podravci od kada je tamo instalirao Dalićku. U Agrokoru je npr. i to samo u PIK Vrbovcu, u 30 g. poslovanja, od poltičara, samo jednom, na pola sata došao premijer Sanader.

Već nekoliko mjeseci slušamo o odličnim rezultatima Podravke, rastu dionice, dividendi koju isplaćuje, kako se profitabilnost poduzeća povećava i slično. Međutim, sve to skriva jednu drugu istinu.

Podravka je poduzeće koje nastoji maksimalno ušminkati vlastite probleme i potpuni nedostatak vizije Martine Dalić. Dok radnici imaju plaću tek malo iznad minimalca, Martina Dalić sebi i svojim ortacima isplaćuje ogromne menadžerske bonuse, a nekada veliko poduzeće ustvari stagnira, polako umire.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ugledni profesor: Mi smo u taoci oligarhije na vlasti. Država je kolonizirana i okupirana i iz nje bježe svi koji mogu

Krenimo od prihoda. Ako pogledate prihode Podravke zadnjih nekoliko godina vidjet ćete da prihodi rastu značajno ispod inflacije. Rast prihoda ispod stope inflacije znači da, iako je Podravka dignula cijene, u stvari prodaje manje komada robe i kontinuirano gubi tržište. Martina Dalić se hvali investicijama, a istovremeno joj materijalna imovina u bilanci poduzeća stagnira. To samo znaći da redovan proces obnove proizvodnih linija, kroz koji prolaze sve velike proizvodne kompanije svake godine – Martina Dalić prikazuje kao velike poslovne trijumfe. Nema proširenja kapaciteta, nema rasta proizvodnje i osvajanja novih tržišta. Nema napretka. Samo PR.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati splitski novinar: Ni dragi Bog ne zna koliko je Hajduk platio Perišića. Pa znate li koliko on sada prima tjedno. Nije glup da bi to pusti

Istina o ovim stalnim Plenkovićevim posjetama Koprivnici je planiranje kako se spasiti od kriminala kojega su napravili otimanjem privatne kompanije Agrokor. Oni vide jedini spas u tome da Agrokor nekako nestane – prodati ga ili podjeliti u što vise segmenata, promijenili su mu ime, sjedište… a Agrokor je još uvjek tu. Tranutno rješavaju za njih ogroman problem vraćanja kredita koji koristi Fortenova/Agrokor, u aranžmanu fonda HPS. Plenković i Dalić znaju da ako to ne vrate, da će izaći papiri koji će njih i druge – strpati u zatvor. Taj novac je već pokraden iz Agrokora, a sada bi hrvatski građani i mirovinski fondovi trebali platiti taj račun od oko 1.2 milijarde EUR-a, ustvari poslati ih Plenkovićevim partnerima, otimačima Agrokora.

MOŽDA ŽE VAS ZANIMATI: Legendarni fizičar Davor Pavuna: Problem je ozbiljan. Može li umjetna inteligencija zbog pogreška u kodu može pokrenuti uništavanje čovjeka

Sve to Plenković sa svojim ortakom Vujnovcem izvodi na kriminalan način. Nekoliko šokantnih činjenica o tom “poslu”:

Dakle, koliko je Vujnovc zapravo platio da dobije Agrokor? Prvo “ulaganje” u kupnju dionica Agrokora – Vujnovac je na početku preuzeo oko 27% Dionica Agrokora (udjela) od Knightheada i ostalih lešinara, što ga je koštalo ukupno oko 150 milijuna eura. U poslovanju s Agrokorom (kao dobavljač) Vujnovac ostvaruje zaradu koja već sada premašuje iznos uloga u kupnju tih dionica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: SPORNA KNJIGA “KRAJINA”: Bivši glavni urednik Večernjeg lista izaziva Stipu Mlinarića Ćipu: Nisam siguran da je Nikolić pročetnički pisac

Drugo “ulaganje” u kupnju dionica Agrokora, odnosno Vujnovčeva “investicija” u Fortenovu je samo depozit za udio ruskih banaka u iznosu od oko 400 milijuna eura. Preuzimanjem oko 50% DIONICA AGROKORA od ruskih banaka u Fortenovi Vujnovac ujedno preuzima i tražbinu ruskih banaka u iznosu od oko 600 milijuna eura – čime direktno zarađuje 200 milijuna eura!

Dakle, ono što je Vujnovac dao to mu se odmah vratilo, ALI NE SAMO TO, već je iz tih transakcija izašao sa – oko 80% VLASNIŠTVA DIONICA AGROKORA – i oko 200 milijuna EUR-a novca na svojim računima na Malti, Cipru i drugdje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: I ministar Beroš ga se odrekao: Steže se obruč oko šefa splitske onkologije koji se “bacio u turizam”. Vilu na Braču iznajmljuje za 2 600 eura dnevno

Da bi Agrokor mogli potpuno rasformirati (a na štetu Hrvatskih građana, Hrvatskog gospodarstva i ekonomije) i time pokušali spasiti Plenkovića, Dalić, grupu BORG i druge ortake, Vujnovacu sada treba “pronaći” novac za refinanciranje kredita dobivenog od fonda HPS.

Kako Fortenova/Agrokor zbog ozbiljnog međunarodnog kriminala koji je napravljen samim nastankom Fortanove, kao i zbog iznimno lošeg poslovnog stanja (10 puta lošijeg nego što je to bilo početkom 2017.) kompanija ne može dobiti niti eura kredita – Dalićka, Korunić i Plenković “iskombinirali” su izvlačenje novca iz Hrvatskih mirovinskih fondova. Njihov je plan da novac iz mirovinskih fondova dobije Podravka koja bi potom kupila imovinu Fortenove.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Gazdina kći uživa u luksuzu: Iva Todorić raskošno proslavila svoj 48. rođendan

Postavlja se ozbiljno pitanje poslovne logike u kojoj se novac mirovinskih fondova angažira za kupnju dijela imovine Fortanove, tvrtke koja je nastala protupravnim radnjama upravo sudionika ranije navedenih transakcija. Naime, javno je poznato da su Plenković i Dalić zajedno s grupom Borg oteli privatnu imovinu u Agrokoru. Ti isti sada kreiraju otimanje novca mirovinskih fondova (hrvatskih građana) u korist svoje ortakinje Martine Dalić kako bi ona kupila dio imovine Fortenove/Agrokora kojeg je zajedno s Plenkovićem i grupom Borg otela vlasnicima. Suludo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Na prvoj crti: Ministar obrane Anušić objavio svoje fotke iz akcije Maslenica. Što bi Plenković i Milanović dali da imaju nešto slično?

Od samog početka otimanja privatne imovine u Agrokoru počinjen je niz kaznenih djela, a gore navedena transakcija mirovinskih fondova samo bi povećala opseg odgovornosti sudionika u slučaju Agrokor. Zato upozoravam osobe odgovorne u Mirovinskim fondovima i sve ostale učesnike planirane transakcije na činjenicu ozbiljne kaznene odgovornosti”, ističe Ivica Todorić.

Foto: Ivica Todorić