General Glasnović napao neodgovorne generale koji traže pomilovanje udbaša: Hoće li uskoro lobirati da se vrati Trg maršala Tita?

General Glasnović napao neodgovorne generale koji traže pomilovanje udbaša: Hoće li uskoro lobirati da se vrati Trg maršala Tita?

Bivši saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Glasnović napao je na Facebooku potpisnike pisma u kojem se od predsjednika Zorana Milanovića traži pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća. Pismo su potpisali umirovljeni generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Pavao Miljavac i Davor Domazet Lošo, dok je Marinko Krešić jučer naknadno povukao svoj potpis. Prije nekoliko dana se predomislio i general Krešimir Ćosić.

Glasnovićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Tko bi vjerovao da će nakon 30 godina od svršetka Domovinskog rata neki “hrvatski časnici” braniti udbaško komunistički kalifat koji danas drži Hrvatsku u povijesnoj tami i u ropstvu. Koga predstavljaju ti ljudi? Oni koji su nekada branili Domovinu od tog propalog sustava, sada svojim sramotnim zahtjevom brane taj isti propali sustav tražeći pomilovanje udbaša koji su svjesno za vrijeme Jugoslavije zatvarali i ubijali Hrvate samo zato jer su voljeli Hrvatsku i kritizirali komunizam, dok u isto vrijeme ništa nisu poduzeli za heroje Domovinskog rata koji su nevini umirali i još uvijek umiru po zatvorima.

Što možemo očekivati slijedeće? Hoće li možda ti takozvani generali u budućnosti s đavoljim odvjetnikom Antom Nobilom formirati stranku Militantnih ateista pa onda skupa s Tomaševićem lobirati da se vrati natrag Trg maršala Tita?

Prisjetimo se još jednom što je Bavarski sud zaključio i izjavio nakon slučaja Lex Perković: “Hrvatska ne razlikuje dobro od zla. Politička pitanja još riješavaju bivši komunistički funkcioneri, u medijima su tumačenja prepuštena bivšim komunističkim propagandistima, a u državnim institucijama odluke donose kadrovi čije su percepcije lojalnosti formirane u zagrljaju Partije i UDBE.

Umirovljeni general Željko Glasnović

Zar nas netko drugi treba učiti našoj povijesti? Oni koji ne pamte i ne uče iz svoje prošlosti ne samo da će ih ta prošlost ponovno sustići nego će raditi iste pogreške i u bliskoj budućnosti. Priključujući se jugoslavenskom trojanskom konju očito je da su oni ili povijesno nepismeni ili su totalno duhovno ispražnjeni.

Njihov mentalni sklop je izgleda ostao s druge strane Berlinskog zida. Zna li itko od tih “hrvatskih časnika” tko je mala Rosemarie Ševo? Kad je itko od njih osudio ubojstva koja je provodio Manolić, ili prozvao masovne ubojice Hrvata kao sto su Belinić, Boljkovac i drugi?

Čekaju li oni da umru svi masovni ubojice Hrvata da bi tad digli svoj glas ili će ih i tada štititi i nadalje onako kako ih danas štite? Ovim činom su takozvani časnici valorizirali i amnestirali sustav koji je predao hrvatsku državnost Beogradu ’45 god. i izručio hrvatski narod najkrvavijoj tiraniji na ovom području. Na kraju ostaje samo jedno pitanje, za što i protiv koga su se oni borili u Domovinskom ratu? Izgleda da je nažalost njihov jedini motiv bio isključivo osobni interes”, piše Glasnović.