General Glavaš poziva na bojkot: Nemojte se odazivati na pozive za pričuvu. Neka na front šalju svoje sinove i posinke

General Glavaš poziva na bojkot: Nemojte se odazivati na pozive za pričuvu. Neka na front šalju svoje sinove i posinke

Dijelu hrvatskih građana na kućne adrese stigli su pozivi iz MORH-a. Moraju se javiti u Područne urede za poslove obrane za određivanje ratnog rasporeda.

Iz MORH-a su za Dnevnik.hr objasnili kako se radi o redovnim aktivnostima vezanim za pričuvni sastav Oružanih snaga RH.

“Razvrstani pričuvnici pozivaju se u Područne urede za poslove obrane kako bi im se priopćio raspored radi popune pričuvnih postrojbi Oružanih snaga RH. Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u pričuvnim postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali im raspored nije mogao biti priopćen tijekom 2020. 2021. i 2022. godine radi pandemije virusa covid-19”, navode u odgovoru iz MORH-a.

Tijekom ožujka, travnja i svibnja ove godine bit će pozvano oko deset tisuća razvrstanih pričuvnika, dodaju.

Na ovu vijest je reagirao general Branimir Glavaš, koji je imao istaknutu ulogu u Domovinskom ratu.

“MORH kaže da upućuju 10.000 poziva za pričuvu HV-a. Ne odazivajte se na pozive, mogu vam staviti “soli na rep”. Nećemo ratovati za njihove guzice i tuđe interese. Neka na front šalju svoje sinove i posinke, napisao je Glavaš na svom Facebooku. Iako nije naveo konkretno ime, očito je mislio na Karla Resslera, posinka Vladimira Šeksa. Zanimljivo je da su svojedobno Branimir Glavaš i Vladimir Šeks bili u prijateljskim odnosima, što se ne bi moglo reći za njihove sadašnje odnose.

Foto: Hina